Toimittajien ja mummojen itkuvirsistä kyse

Tuomas Heikkilä

Valitettavasti palstanpitäjä on jälleen pakotettu palaamaan tapaus Tommi "Paha Ä" Evilään. Jos nyt joku ei sitä tiedä/muista, niin kyse on santanistin mediaan, erityisesti Yle Urheilun Niki Juuselaan kohdistuneesta äkäilystä Berliinin MM-kisojen karsintaan juuttumisen jälkimainingeissa.

Nyt framille nousee vitsi, jonka palstanpitäjä kuuli Yleisradion kuppilassa. Tai, no ei itse asiassa kuppilassa, mutta Pasilassa kuitenkin. Haluatteko kuulla sen? Ei se mitään, kerron sen silti…

Siis: Mitä eroa on Tommi Evilällä ja viisivuotiaalla lapsella?

???

No, kumpikin kiukuttelee hiekkalaatikolla, mutta Evilä ei kiukuttele isälleen.

Buahhahhaa.

JA KUN VAUHTIIN päästiin, niin jatketaan yhtä tasokkaalla linjalla.

Palstanpitäjä bongasi tiistaiehtoona Ilta-Sanomain nettisivuilta uutisen, jonka mukaan NHL:n Minnesota Wildissa pelaava Benoit Pouliot menetti ajokorttinsa vuodeksi ajettuaan kännispäissään autolla.

Hullun urheilun liikenneturvallisuustyöryhmällä kiekkoilijalle vain yksi neuvo: Pistä Pouliot pouliot piiloon… (Tai vaihtoehtoisesti auton avaimet.)

JÄÄKIEKKOKAUDEN alkukin lähestyy uhkaavasti, maajoukkuepelit potkaistaan käyntiin jo viikonloppuna Tshekissä, hiphei. Palstanpitäjä sen sijaan tekee tätä kirjoitettaessa lähtöä perinteikkäälle liigaristeilylle.

Liigaristeilythän kirvoittavat ilmoille moniaita debatteja, mutta eräs keskustelunaihe on varma: nimittäin liigaotteluiden televisiointi.

Kilpailuviraston napattua SM-liigan tv-oikeudet pois Bonnier-konsernilta jäi Canal Plus nuolemaan asian tiimoilta näppejään. Tilannetta paikkaamaan pihtisynnytettiin Urho-tv, joka isojen ja vähän pienempienkin poikien mukaan on vain Bonnierin bulvaani*, jonka avulla kierretään kilpailuviraston päätöstä. (* = Bulvaani eli haamuostaja, ven. bolvan 'tolvana' , kts. wikipedia.)

Urho-tv julkisti liigatiiminsä taannoin, mukana on Canalilta tuttu porukka J-P Jaloineen ja kumppaneineen. Toistaiseksi Urholta on kuitenkin julkistamatta, kuinka kansalainen saa kyseisen kanavan näkyviin omaan aparaattiinsa. Canal Plussaa tilaavat kansan syvät rivit hämmästelevät ja kummastelevat, miksi Canalin nipusta on pornokanava kadonnut taivaan tuuliin ja samalle kanavapaikalle ilmestyneeltä Urholta ei tule mitään ohjelmaa.

Toisaalta Urholle täytyy antaa tunnustusta osuvasta nimivalinnasta. Kanavahan on kuin kaimansa Urho Kekkonen wanhoilla päivillään: hommaan liittyy epämääräistä suhmurointia ja kulissit ovat komeat, mutta sisällöstä ei nohevinkaan adjutantti ota tolkkua.

MITÄ LIIGARISTEILYN jälkimaininkeihin tulee, useinkin siitä on seurannut krapula ynnä muita ikävyyksiä. Krapulasta pääsemmekin aasinsiltaa pitkin satunnaisen pyöräilyharrastuksen pariin. Palstanpitäjä sai nimittäin parhaillaan entisen Jugoslavian alueella seikkailevalta pikkuveljeltään pysäyttävän tekstiviestin: "Mulla oli kerran niin kova krapula, että pikkuveli lähti itkien polkemaan pyörällä mummolaan, kertoi matkatoveri Juu Entunen (alkuperäisen viestin nimi muutettu)."

Palstanpitäjä ei ole vielä kärsinyt niin ankarasta darrasta, että velipoika olisi sen vuoksi itkuun pillahtanut. Toisaalta mummot kuolivat jo 1980-luvulla ja muutenkin vollottaminen on tässä veljesparissa jäänyt kyseisen vuosikymmenen jälkeen vähemmälle.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut