Nam, maukasta nurmikkoa!

Jari Peltola

Barack Obama ei välitä värillisten asioista. Guantanamon vankilan oranssiasuisten asukkien mielipide perustuu siihen, ettei Obama ole lupauksistaan huolimatta löytänyt heille uutta sijoituspaikkaa. Aiemman hallinnon aikana vangit olisi mainiosti voitu passittaa Valkoiseen taloon. Sen verran rikollista porukkaa taloa tuolloin asutti.

Kokoomuksen eurovaaliehdokas Ari Vatanen möläytti taannoin ilmastonmuutoksen olevan stalinistien salajuoni. Ihmisillä menee Vatasen mielestä sitä paremmin, mitä lämpimämpää maapallolla on. Ilmeisesti Vatanen ei juuri katsellut kilpa-autoilijan urallaan ympärilleen ainakaan silloin, kun hän osallistui aavikkoralleihin.

Autourheilussa eletään muutoksen aikoja, sillä edes Monacon perinteinen F1-kilpailu ei tuonut tänä vuonna lilliputtimaahan odotetusti turisteja. Myös Kansainvälisen autoliiton presidentti Max Mosley on arvostellut formuloita tuhlaavaisuudesta. Mikäli Mosley saisi päättää, rahat käytettäisiin autojen kehittämisen sijaan varmaankin maailmanlaajuisiin natsiorgioihin.

RAHAPULAA potevan YK:n eteläkorealainen pääsihteeri Ban Ki-moon käväisi alkuviikosta Suomessa. Vierailun ykköspuheenaiheeksi nousi Pohjois-Korean viimeaikainen sekava mullittelu, joka huipentui väitettyyn ydinkokeeseen. Maa on tosin niin himmeä diktatuuri, että pohjoiskorealaiset on voitu komentaa hypähtämään samanaikaisesti ilmaan ydinkoetta muistuttavan järistyksen aikaansaamiseksi. Etelä-Koreassa ainoastaan maan entinen presidentti loikkasi alas kalliolta havaittuaan olevansa seutukunnan ainoa lahjomaton poliitikko.

Pohjois-Korean vahakasvoinen johtaja Kim Jong-il esiintyi jokin aika sitten valokuvissa, missä hän seurasi esikuntineen jalkapallo-ottelua. Maan propagandakuvat ovat sen verran laadukkaita, että niiden perusteella ei pysty päättelemään, onko kuvissa esiintyvä ihminen elossa vai ei. Sen valokuvista havaitsi, että sikäläisten futismatsien turvajärjestelyt ovat sangen leväperäiset. Kaikki ottelua seuranneet ihmiset kun olivat jollakin tavoin aseistettuja.

JYVÄSKYLÄSSÄ on viime aikoina nähty eteläkorealaista osaamista jalkapalloilun muodossa. Hommaa on kielimuurin lisäksi vaikeuttanut se, että Harjun kenttä on alkukaudella muistuttanut kunnollista jalkapallon pelialustaa enemmän joltakin, minkä pohjoiskorealaiset ovat syöneet.

Ravintolaelämä on palannut normaaliksi myös Brysselissä sijaitsevassa EU-komission päämajassa, joka saatiin avattua sen jälkeen, kun rakennuksessa riehui viime viikolla tulipalo. Kaiken kaikkiaan vahingot jäivät paljon pienemmiksi kuin siinä tapauksessa, että rakennuksessa olisi riehunut humalainen Arto Paasilinna.

Paasilinnan sekoilujen, Matti Nykäsen sekä EU-vaaliehdokkaiden vaatekomeroesittelyjen lisäksi alkukesän iltapäivälehtien levikkiä lisää jo hyvissä ajoin ennen vappua aloitettu bikinisesonki. Irtonumeromyyntiin saa kummasti nousua, kun mainostaa kannessa, että viikonlopun lehdessä uimapukuinen Karita Tuomola kertoo kahdeksan sivun jutussa, mitä mieltä hän on oranssista väristä.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut