Suvantovaihe, Sauli, Don Quijote ja Sancho Pancha

Tuomas Heikkilä

Palstanpitäjä on jälleen huomannut muuannen asian. Nämä toukokuiset päivät ovat urheilun saralla melkoista suvantovaihetta. Kesäkausi ei ole ihan kybällä vielä käynnistynyt ja talvikausi on ollut jo hyvän aikaa pulkassa.

Rajuimmin palstanpitäjä havaitsi suvantovaiheen vaikutukset alkuviikosta työskennellessään Ylellä Urheiluradion aamuvuoroissa. Hän muistaa valistaneensa kansalaisia esimerkiksi tenniksen osalta sellaisilla faktoilla, että Emma Laine nousi maailmanlistalla kolme pykälää sijalle 350. Jarkko Nieminen puolestaan otti yhden askeleen miinusta sijalle 47.

Golfista palstanpitäjä kertoili myös. Roope Kakko päätti Mikko Ilosen valtakauden suomalaisessa kolopallossa ponkaisemalla ranking-listalla sijalle 310! Ilonen on pykälän Kakkoa perässä.

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua!

No mutta uutisiakin sentään. Helatorstain vuoksi palsta piti raapaista kasaan jo keskiviikkona, joten hommahan on voitu pahimmassa tapauksessa palstan ilmestyessä jo haudata, mutta silläkin uhalla. Keskiviikon Helsingin Sanomat kertoi eduskunnan puhemiehen Sauli Niinistön olevan ykkösehdokas Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi. Uusi mies nuijanvarteen valitaan marraskuussa.

Hullun urheilun presidenttipelityöryhmä pelkää Niinistön, 60, olevan hankkeessa mukana oma lehmä ojassa. Työryhmän arvion mukaan "Sale" haluaa vain lisää nostetta sporttisen, trendikkään ja viriilin nuoren miehen imagolleen silmällä pitäen vuoden 2012 presidentinvaaleja. Jos vielä sattuisi käymään niin, että Suomi selviytyisi jollain ihmeen konstilla vuoden 2010 MM-lopputurnaukseen, ei Niinistön marssilla Mäntyniemeen olisi enää mitään esteitä. Työryhmän analyyshin mukaan Niinistön presidenttiys ei ole välttämättä lainkaan huono asia, mutta mihin siinä tarvitaan jalkapalloa?

Hullun urheilun urheilujournalismia tutkiva Erkki Hujanen -instituutti puolestaan huomauttaa, että Niinistö-uutisen suurin uutinen piilee uutisessa itsessään. Helsingin Sanomilla oli ihan ikioma urheilua koskeva skuuppi! Moista ei ole nähty mies- eikä naismuistiin.

Jalkapallosta palstanpitäjän mieleen juolahti tietysti liiga-nousija JJK, jonka otteluita hän ei mielipahakseen ole vielä tällä kaudella päässyt näkemään. Niinpä Veikkausliiga Harjulla kuulostaa palstanpitäjästä edelleen lähinnä fantasiaromaanilta. Totisinta totta se silti on.

Vaikka JJK ei ole toistaiseksi voittanut peliäkään, täytyy kolmen ensimmäisen kotiottelun yleisökeskiarvolle (3225) nostaa hattua. Se on liigan neljänneksi paras ja ylittää lähes tuhannella katsojalla koko liigan keskiarvon. Silti palstanpitäjä muistaa(!) käyneensä kevättalvella keskustelun eräässä jyväskyläläisessä yökerhossa. Muuan ex-futaaja oli voimallisesti sitä mieltä, että JJK:n Don Quijote Joni Vesalainen sekä hänen Sancho Panchansa Ilkka Hyppönen ovat täysin ammattitaidottomia tunareita.

Liekö tuo sitten niin, että jos Don ja Sancho osaisivat hommansa, JJK olisi voittanut toistaiseksi kaikki ottelunsa ja yleisökeskiarvokin huitelisi viiden tonnin paremmalla puolella..?

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut