IIHF kivittää omaa näyteikkunaansa vuodesta toiseen

Jouni Huttunen

Jääkiekon - tämän varsin kapealla harrastuspohjalla globaalisesti lepäävän lajin - luulisi kantavan huolta brändinsä kunnosta, mutta kattia kanssa.

Kansainvälisellä liitolla (IIHF) on aina vaan ja edelleen varaa mitä ihmeellisimpiin ratkaisuihin.

MM-kisojen puolivälierien ottelupäivien viime hetken siirrot olivat taas osoitus siitä, ettei tämä hoki nyt niin iso laji taida vieläkään olla.

Surkuhupaisaa on, että sama arvoton näytelmä on nähty niin monesti aiemminkin. Muutokset juuri puolivälierien pelipäiviin ovat itse asiassa olleet enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Irvokasta oli, että Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonenkin eli vielä pitkään Kanada-kaadon jälkeen luulossa, että Suomi jatkaa pelejään Bernissä torstaina - aivan niin kuin alkuperäisessä ottelukaaviossa lukikin.

Minkä ihmeen vuoksi kaavioita edes tehdään, jos ne vedetään silppuriin vuodesta toiseen?

Ja mikä muu laji rikkoisi näyteikkunansa ja tekisi vastaavan tempun omassa päätapahtumassaan?

Ei mikään.

Suomalaisten syyttävät sormet sojottivat jo ruotsalaisten suuntaan, kuinkas muuten.

Turnauksen oikeudet Ruotsissa omaava Viasat kun operoi länsinaapurissa myös jalkapallon Mestareiden liigan kanssa. Liigan välieriä pelataan tiistaina ja keskiviikkona, joten tämän logiikan mukaan kanava halusi Suomen ja USA:n pelin torstaille eli samaan päivään Ruotsin ja Tshekin kohtaamisen kanssa.

Sekä päävalmentaja Jalonen että Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola ehtivät käydä jo kuumilla kierroksilla kuultuaan siirron mahdollisesta syystä.

Tällä kertaa ilmassa oli kuitenkin savua ilman tulta, kun Viasatin urheilujohtaja Per Tellander ampui uutisankan alas pikaisesti.

Miksi pelipäivät sitten loppujen lopuksi vaihdettiin?

Ehkä sekin joskus vielä selviää.

Tunteet Leijonien leirissä rauhoittuvat tiistain aikana.

Osasyynä oli toki se, että joukkueen toipilasosasto alkaa tyhjentyä, eikä tarve ylimääräiseen välipäivään olekaan enää niin akuutti kuin vielä maanantai-iltana pelättiin

Suomi sai ensimmäisiin Bernin PostFinance Arenalla vedettyihin harjoituksiin mukaan liki täyden miehistön, kun Mika Pyörälä palasi toipilasosastolta sotisopaan. Lisäksi Petteri Nummelinin kylkivamma osoittautui odotettua lievemmäksi. Näin Leijonat saa USA-peliin jalkeille päivitetyn tiedon mukaan lähes parhaan miehistönsä.

Jos jenkit menevät nurin, saa Jalosen poppoo puolestaan tärkeän välipäivän ennen perjantain välierää.

Eli ehkä se puolivälierän siirto kääntyykin vielä lopputulemassa suomalaisten eduksi.

IIHF:n surkuhupaisaa sähläämistä se ei silti yhtään autuaammaksi tee.

Suomi pelasi Kanadaa vastaan turnauksen ehjimmän pelinsä. Tasakentällisin Leijonat vei ottelua muutoinkin kuin maalien (2-0) valossa.

Suomen vahvuudet pääsevät parhaiten esille, kun vastassa on Kanadan tapainen hyökkäämisen pohjalle omaa peliään sementoiva ryhmä. Kun tilaa tulee, nousee Leijonien liike arvoon arvaamattomaan.

Keskiviikkona vastaan tuleva USA avaa myös peliään Kanadan tapaan. Ja siinä on taas iskun paikka.

Suomi ja USA kohtaavat nyt kolmannen kerran peräkkäin MM-turnauksen puolivälierävaiheessa. Leijonilla on vyötäröllään jo kaksi voittoa.

Ei kahta ilman kolmatta, eihän?

Kirjoittaja on Savon Sanomien urheilutoimittaja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut