Nurmijärven Kuusysistä on siirtouutinen

Jari Peltola

Kun Jari Litmanen pelaa kokonaisen jalkapallo-ottelun, se on poikkeuksetta pääuutinen Suomen mediassa. Suomalaisen jalkapalloilun näkökulmasta on kuitenkin huolestuttavaa, että Litmanen on yhä Huuhkajien avainpelaaja. Tämä on sama kuin jos Suomen mitalihaaveet pian alkavissa jääkiekon MM-kisoissa olisivat yhä kiinni Timo Jutilan pelisuorituksesta.

JALKAPALLOKAUDEN alkamisen kunniaksi myös talvella hieman alamaissa ollut Nurmijärven Kuusysi aktivoitui pitkästä aikaa. Lahden Kuusysistä poiketen Nurmijärven Kuusysi lähinnä etsii itse seuraa sen sijaan että olisi seura. Myös Nurmijärven siirtouutiset käsitellään poikkeuksetta joko iltapäivälehdissä tai oikeussalissa.

POLIITIKKO osoittaa kieltämättä melkoista sitoutumista hommaansa, mikäli hän kiihottuu omasta ehdokasnumerostaan. Voi vain kuvitella, millaisen hekuman Matti Vanhanen saa suunnitelmissa olevasta valtionvelan kasvattamisesta yli 40 miljardilla eurolla. Summassa kun on paperille kirjoitettuna kymmenen toisiinsa liimautunutta nollanreikää.

SVEITSI JOUTUU avaamaan tiukkoja pankkisalaisuuslakejaan, koska muuten maan luottoluokitus putoaisi samaan kastiin Karibianmeren banaanivaltioiden kanssa. Perinteisesti sveitsiläisiä pankkiholveja on pidetty turvallisina paikkoina kaikkein tiukimmin varjelluille salaisuuksille, joten todennäköisesti holveista löytyy yhtä ja toista natsien sota-aikana jemmaamista kultaharkoista ääninauhoihin, joilla Mauri Pekkarinen kertoo tienneensä Fortumin johtajien palkkioista kaiken tarpeellisen hyvissä ajoin.

VILUNKISYYTÖKSIÄ sai niskaansa myös perussuomalaisten johtaja Timo Soini, joka käänsi EU-vaaliehdokkuuden suhteen takkinsa. Mikäli Soini valitaan europarlamenttiin, hän joutuu muuttamaan perussuomalaista retoriikkaansa perusteellisesti. EU-parlamentissa on 738 ulkomaalaista jäsentä, joille Soini on se kummallista kieltä puhuva muukalainen.

YHDYSVALLOISSA General Motors-autofirman pääjohtaja sai kenkää, koska yritys ei pyynnöistä huolimatta saanut aikaan pelastussuunnitelmaa konkurssin välttämiseksi. Todennäköisesti GM-pomo oli antanut tehtävän amerikkalaisille autosuunnittelijoille. Heidän aikaansaannoksensa ovat poikkeuksetta järjettömän kokoisia ja maksavat puolet liikaa.

KOULURUUAN kustannuksiin suunnitellaan monissa kunnissa merkittäviä leikkauksia. Suomessa toimitaan tässä suhteessa eri tavalla maan omia kansalaisia kohtaan verrattuna kehitysapuun. Ei Martti Ahtisaarikaan pakottanut Afrikan-aikoinaan namibialaisia lapsia tekemään läksyjään ennen kuin he olivat saaneet riittävästi ruokaa. Tosin Ahtisaari piti tunnettuna kulinaristina huolta myös siitä, että lapset joutuivat kilpailemaan ruuasta kaikin keinoin.

SUOMEN OLISI viisainta lähettää jatkossa valtiotason neuvotteluihin ainoastaan presidentti. Olisihan se noloa lukea jälkikäteen pääministeri Vanhasen kiihottuneen Vladimir Putinin kanssa käydyissä kauppaneuvotteluissa niin paljon, että on luvannut mennä tämän kanssa kihloihin.

Kirjoittaja on toimittaja, politiikan tutkija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.