Sormet olivat suussa, mutta mitään ei tapahtunut

Tuomas Heikkilä

Monenlaista viheltäjää on tälläkin palstalla esiintynyt, mutta jääkiekkoilija Jarkko Ruutu on välttynyt kunnialta melkoisen ansiokkaasti. Palstanpitäjä epäilee, ettei Ruutua ole mainittu Hullussa urheilussa koskaan. Tai sitten on, mutta harvoin.

Ruutuhan osoitti alkuviikosta olevansa edelleen äärimmäisen nälkäinen, vaikka takana on jo pitkä ammattilaisura. Ottawa Senatorsin ilkiö tuomittiin kahden ottelun pelikieltoon Buffalon Andrew Petersin puremisesta. Ruudulla ei yleensä mene sormi suuhun kaukalonahinoissa, mutta nyt meni. Vahinko vain, että se sattui olemaan naapurin sormi.

Kaikesta huolimatta Ruutu kiisti pontevasti puremisen.

- Mitään ei tapahtunut. Hänen sormensa olivat suussani, mutta en purrut häntä, Ruutu kertoi.

Hullun urheilun retoriikkatyöryhmä arvioi Ruudun omaksuneen argumentointiinsa elementtejä Yhdysvaltain ex-presidentti Bill Clintonilta. Clintonhan tunnetusti poltti pilveä, mutta ei vetänyt henkeen. Valkoisessa talossa harjoittelijana työskennelleen Monica Lewinskyn suussa taas viivähti jotain, mutta mitään ei tapahtunut.

Hullun urheilun immunologinen työryhmä paheksuu tilannetta. Työryhmä muistuttaa Ruudun olevan esikuva lukemattomille junioripelaajille. Vastustajan hikisten sormien maiskuttelu on suorastaan kuvottavaa, ihan ilman puremistakin. Raskauttavaksi asian tekee seikka, että vastustaja on todennäköisesti erätauolla kohentanut alasuojiensa asentoa niillä samoilla sormilla.

Väitetty Petersin nakeilla herkuttelu kävi muuten Ruudulle kalliiksi. Pelikiellon ajalta ei makseta palkkaa, joten tulonmenetystä koituu noin 28 000 euroa. Sillä saisi lähikaupasta noin 20 000 pakettia grillinakkeja.

Keskisuomalainen kertoi tällä viikolla mittavasta lehtiuudistuksesta, joka muokkaa niin lehden ulkoasua kuin sisältöäkin. Hyötytiedon lisäksi Keskisuomalainen haluaa tarjota lukijoilleen myös viihdyttäviä ja koskettavia lukuelämyksiä.

Palstanpitäjän saamien tietojen mukaan edellä mainituista kriteereistä huolimatta myös Hullu urheilu säilyttää paikkansa lehden sivuilla. Ulkoasu-uudistus tosin hirvittää.

Kädet puuskassa, kauhtuneessa T-paidassa sivun alalaidassa pällistelevä palstanpitäjä ei välttämättä matchaa uuden ulkoasun kanssa. Siitä huolimatta hän kieltäytyy jyrkästi jonkun teuvolomanin stailauksesta, plastiikkakirurgisista toimenpiteistä sekä ulkonäön kohentamiseen tähtäävästä liikunnasta.

Mikäli palstan tilaaja haluaa käyttää uuden ulkoasun tullen sijaiskroppaa, palstanpitäjä ehdottaa tilalleen tuoreinta James Bondia, Daniel Craigia. Yhdennäköisyys etenkin ilman paitaa esiinnyttäessä on ilmeinen.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.