Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vihaillassa ei päästy sopuun vihapuhe-käsitteestä

STT

Ylen TV2:n Vihaillan keskustelijat eivät päässeet yksimielisyyteen vihapuhe-käsitteestä. Keskustelijoina oli muun muassa puolueiden nuorisopoliitikkoja, kirjailijoita ja eri alojen tutkijoita.

Keskustelijat yrittivät selvittää, mitä vihapuhe oikein on. Kirjailija Maria Syvälä totesi sen olevan yhteen ihmisryhmään kohdistuvaa puhetta.

- Sillä esimerkiksi demonisoidaan maahanmuuttajat.

Terrorismia tutkinut Leena Malkki puolestaan ihmetteli, miksi vihapuhe on Suomessa tulenarka aihe.

Hommaforumin perustajan Matias Turkkilan mukaan suuri osallistujajoukko voi toki lietsoa väkivaltaan, mutta hän muistutti, että Hommaforumissa jokainen voi tuoda erilaisia näkemyksiään esille.

Tähän ääriryhmistä kirjoittanut Jyri Hänninen vastasi, että Hommaforumin kaltaisilla keskustelupalstoilla esiintyvät yksimieliset ihmiset.

Vasemmistonuorten Li Andersson ihmetteli maahanmuuttokriittisten väitteitä, joiden mukaan maahanmuutosta ei saisi keskustella. Kokoomusnuorten Wille Rydman huomautti, että maahanmuutosta keskustellaan nykyään paljon.

- Mutta kriittiset kommentit leimataan usein vihapuheeksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut