Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Urpilainen: Vakuuksien maksullisuudesta ei ole sovittu

STT

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan euromaat eivät ole sopineet Kreikalta saatavien vakuuksien maksullisuudesta.

Urpilaisen mukaan vakuuksien saamiseen liittyy ehtoja, joista neuvotellaan edelleen.

Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoi aikaisemmin tänään euromaiden päättäneen, että Kreikalta vakuuksia haluavat maat joutuvat maksamaan niistä "asianmukaisen hinnan".

Financial Times -lehden mukaan Junckerin mainitsema hinta voisi tarkoittaa esimerkiksi muita alhaisempaa korkotuottoa vakuuksia haluaville maille.

Urpilaisen mukaan Suomi ei edelleenkään osallistu Kreikan tukipakettiin ilman vakuuksia, mutta hyväksyy vain ehdot, jotka ovat Suomen kannalta hyvät.

Urpilainen joutui pitämään Puolan Wroclawin ministerikokouksessa ylimääräisen pikatiedotustilaisuuden Junckerin puheenvuoron jälkeen.

- Nyt ei kannata mennä asioiden edelle. Tästä vakuusmallista neuvotellaan edelleen ja myös ehdoista, jotka vakuuksien saamiseen liittyvät, Urpilainen vastasi toimittajien kummasteluihin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut