Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pääkaupunkiseudun vuokrat nousivat tuplasti

STT

Pääkaupunkiseudun vuokrat nousivat huhti-kesäkuussa kaksi kertaa muuta maata nopeammin. Tilastokeskuksen mukaan koko maan vuosinousu oli 2,4 prosenttia, mutta pääkaupunkiseudulla vuokrat kallistuivat 3,6 prosenttia. Muualla maassa nousua oli 1,8 prosenttia.

Omakotitalojen myyntihinnoissa näkyi vastaava ilmiö. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 12,5 prosenttia, kun koko maan nousutahti oli 5,7 prosenttia.

Vuokraturva ennakoi, että asuntojen hinnat saattavat laskea Suomessa 10-20 prosenttia seuraavan vuoden aikana. Tällä hetkellä asuntomarkkinoilla voi nähdä kuplan merkkejä, Vuokraturva katsoo.

Hinnat ovat nousseet nopeasti vuoden 2009 alusta lähtien. Nyt asuntokauppa on hidastunut, vaikka korot ovat historiallisen matalat ja jälleen laskussa. Vuokraturvan mukaan tämä viittaa siihen, että asuntojen hinnat ovat saavuttaneet kriittisen pisteen, jossa matalakaan korko ei enää riitä työntämään hintoja nousuun.

Samalla kuluttajien luottamus on kääntynyt laskuun, mikä myös ennakoi asuntojen hintojen laskua.

Hintojen nousuun Vuokraturva ei usko. Se toteutuu vain jos inflaatio ryöstäytyy käsistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut