Katso, missä oli lämpimintä tänä kesänä

STT

Kuluneena kesänä saatiin nauttia poikkeuksellisen lämpimistä säistä. Ilmatieteen laitoksen mukaan koko kesän keskilämpötila on ollut vielä lämpimämpi vain kolme kertaa sadan vuoden aikana: ennätysvuotena 1937 sekä vuosina 1972 ja 2002.

Koko maan keskilämpötila oli kesä-elokuussa 15,7 astetta, mikä on kaksi astetta yli pitkäaikaisen keskiarvon.

Hellepäiviä ei kuitenkaan ollut yhtä paljon kuin vuotta aiemmin. Viime vuonna kesään mahtui jopa 57 hellepäivää, kun taas tänä vuonna helteistä oli 46 päivänä. Tänäkin vuonna hellepäiviä oli silti selvästi keskimääräistä enemmän.

Eniten hellepäiviä oli Lahdessa, jossa mittarit kohosivat hellelukemiin 36 päivänä. Se ei kuitenkaan päihittänyt viime vuoden ennätyspaikkakuntaa Kouvolaa, jossa helteitä oli jopa 48 päivänä.

Tänä vuonna lämpö jakautui varsin tasaisesti kaikille kesäkuukausille. Kesäkuun alun poikkeukselliset helteet nostivat kesäkuun keskilämpötilan selvästi keskimääräistä korkeammaksi. Elokuun keskilämpötilaa nosti kuun viimeisen viikonlopun lämpöaalto.

Viime vuonna lämpö keskittyi selvemmin heinäkuulle, ja heinäkuu 2010 olikin asteen verran tämän vuoden heinäkuuta lämpöisempi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.