Laihduttaminen ei ole salatiedettä

Uusi brittiläinen lifestyle-sarja Annan tukeva dieetti (My Big Fat Diet Show) on nimetty oudosti. Anna Richardsonin ohjeilla pitäisi nimenomaan hoikentua. Ilmeisesti kyse on siitä, että opastava ja rohkaiseva Anna antaa laihduttajalle henkistä tukea.

Laihdutusohjelmia on telkkarissa pilvin pimein, vaikka jokainen tietää, että laihtuminen onnistuu syömällä terveellisesti ja vähemmän ja harrastamalla liikuntaa. Tässä sarjassa brittinaiset yrittävät laihtua kahdessa viikossa yhden vaatekoon verran.

Ilahduttavasti laihduttajat ovat ihan normaaleita aikuisia naisia, joilla oikeasti on enemmän tai vähemmän ylipainoa. Annan tukeva dieetti kulkee asialinjalla ja antaa oikeasti hyödyllisiä neuvoja laihduttajille. Sarjassa kilojaan karistavat naiset, mutta samat ohjeet pätevät kyllä miehiinkin.

Annan tukeva dieetti Liv klo 22.00

Muuten, olen sitä mieltä, että tiedettä ei opeteta kouluissa tarpeeksi. Varsinkin tieteen perusteita ja käytännön tutkimustoimintaa pitäisi käydä läpi enemmän, jotta huuhaan asema heikentyisi. Kaikki asiat eivät ole uskonasioita, eikä termi "tieteellinen teoria" tarkoita sitä, että tiede olisi asiasta epävarma.

BBC:n mainio kuusiosainen dokumenttisarja Tieteen läpimurtoja tavoittaa tänään puolivälinsä. Jakson suuri kysymys kuuluu, kuinka elämä syntyi? Siinä sitä onkin kysymystä kerrakseen, jopa tieteelle.

Tiededokumentti: Tieteen läpimurtoja Yle Teema klo 21.00

Tämä huone kaipaisi siivoamista, vaikka ei mikään tunkio olekaan. Yritän välttää hommaan ryhtymistä, koska siivoaminen on tylsää. Olen ymmärtänyt, että tämä mielipide on aika yleinen. Silti siivoaminen kelpaa tositelkkarin aiheeksi.

Brittisarjassa Sillä siisti ei olekaan kyse varsinaisesti siivoamisesta, vaikka siltä näyttääkin. Kyse on ihmisistä, ohjelman vetäjien, Kim Woodburnin ja Aggie MacKenzien, innostavista persoonista sekä siivoamiskohteiden asukkaista.

Tirkistelijöitä kiehtoo myös se, että ohjelman avulla pääsemme näkemään ihmisten kaikkein pyhimmän, heidän kotinsa. Vielä intiimimmäksi tilanne muuttuu, kun koti raadollisen epäsiisti. Meidät omat sotkumme näyttävät vertailussa pikkujutulta, ja näin tunnemme itsemme paremmiksi ihmisiksi.

Sillä siisti MTV3 klo 19.30

Turun ruotsalainen teatteri on Suomen vanhin teatterirakennus. Se on kokenut keisarinvallan, tulipalon, kansallisen identiteetin nousun, sisällissodan, maailmansodan, ilmapommituksen ja taloudelliset ylä- ja alamäet. Silti rakennus täyttänyt aina tehtävänsä.

Uusintana nähtävässä kolmeosaisessa sarjassa Teatteri kuvastaa aikaansa lähdetään löytöretkelle läpi 170-vuotisen teatterielämän. Teatterin vaiheita seurataan niiden miesten ja naisten silmin, jotka ovat itse olleet mukana teatterin toiminnassa.

Laajan arkistomateriaalin lisäksi sarjassa tutustutaan suuren näyttämön tuotantoprosessiin ja seurataan kiertue-elämän arkea Turun seudulla.

Teatteri kuvastaa aikaansa FST5 klo 22.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.