Alpha Polaris

Marko Ahonen

Turmoil Games on uusi pieni rovaniemeläinen pelistudio, ja PC:lle tehty Alpha Polaris on sen ensimmäinen peli. Alpha Polaris on paluu 1990-luvulle, jolloin tarinavetoiset "osoita ja klikkaa" -seikkailut olivat suosittuja.

Rune on norjalainen biologi, joka tutkii jääkarhuja Grönlannissa amerikkalaisen öljy-yhtiön piikkiin. Kaikki alkaa mennä neljän hengen tutkimusasemalla pieleen, kun muinaiset eskimoiden pahat hengen tulevat esiin piiloistaan.

Alpha Polariksen vahvuuksia ovat hyvä tarina ja vahva pelottava tunnelma. Myös miljöö on omaperäinen. Peli on selvästi tehty rakkaudella tyylilajia kohtaan.

Älypähkinöiden taso vaihtelee juuri sopivasta turhauttavaan. Parisen kertaa jäin jumiin ja jouduin käyttämään nettiä lunttaamiseen. Muutama pulma on esitetty turhan epäselvästi, jolloin homma menee arvailuksi.

Peli on lyhyt, mikä ei tosin ole itseäni koskaan haitannut. Alpha Polariksen voi ladata vaikkapa Turmoil Gamesin nettisivuilta 20 eurolla. Sillä rahalla pitäisi ehkä saada hieman enemmän pelattavaa.

Alpha Polaris on tehty kansainvälisille markkinoille, joten mitään erityisen suomalaista siitä on turha etsiä. Pelin käyttämä kieli on luonnollisesti englanti.

Alpha Polaris (PC).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.