Joskus putoaja voi olla voittaja

Juuri päättyneessä nostalgisessa musiikkisarjassa Daa-da daa-da - Syksyn sävel -retro käytiin läpi menneiden aikojen laulukilpailun voittajia ja hittejä. Syksyn sävel - pudonneet huiput jatkaa samaa teemaa vielä yhden ohjelman verran.

Syksin sävel oli kulta-aikanaan valtavan suosittu tv-lähetys, joten kansa ei saanut siitä tarpeekseen. Näin syntyi ohjelma Syksyn sävelen satoa, jossa esitetyt laulut olivat ihan hyviä, mutta eivät kelvanneet finaaliin. Osa näistä pudokkaista nousi silti hitiksi.

Tuomaristo teki myös näin jälkikäteen katsoen selkeitä virheitä. Mikko Alatalo oli jatkuvasti finaalissa ja kansakin hänestä tykkäsi, jostakin kumman syystä. Sen sijaan Juha Vainion upea klassikko Vanhoja poikia viiksekkäitä jäi Satoa-lähetykseen.

Lähetyksessä esiintyvät myös ainakin Armi ja Danny, Kake Randelin, Irwin, Fredi ja Meiju Suvas. Ohjelman juontaa Tanja Huutonen.

Syksyn sävel - pudonneet huiput MTV3 klo 19.30

Kahdessa edellisessä Kamrat-sarjassa on tutustuttu venäläisiä ja ruotsalaisia koskeviin ennakkoluuloihin ja yleisiin käsityksiin. Uusintana nähtävä Kamrat Eesti käsittelee rakkaan veljeskansamme väitettyjä ominaispiirteitä.

Toimittaja Anna Laine lähtee siis Viroon. Suomessa maata pidetään edelleen takapajulana, josta kannattaa käydä hakemassa halpaa viinaa. Tai ainakin vielä parisen vuotta sitten pidettiin.

Kamrat murtaa ennakkoluuloja tapaamalla virolaisia, tavallisista ihmisistä eri alojen ammattilaisiin ja asiantuntijoihin. Aikoinaan suomalaiset turistit veivät köyhille heimoveljilleen Viroon tuliaisiksi sukkahousuja.

Itsenäinen Viro täyttää noin viikon päästä 20 vuotta, mutta on edelleen kuin pikkuveli Suomelle. Vai onko pikkuveli kuitenkin jo kasvanut aikuiseksi?

Ensimmäisessä jaksossa toimittaja Anna Laine muun muassa jututtaa Aleks Lepajõea, joka järkytti Suomea timanttiryöstäjänä 1980-luvulla.

Kamrat Eesti TV1 klo 18.30

Teoriani on, että joku Yle Teeman työntekijöistä on itse kävellyt läpi Santiago de Compostelan kuuluisan pyhiinvaellusreitin, ja se oli hänelle ikimuistoinen kokemus. Se ainakin selittäisi sen, miksi Santiago de Compostelaa käsitellään niin usein Teeman ohjelmissa. Suomalaisten kävelijöiden Santiago de Compostela -reissusta kertova Löytöretki alkaa Teemalla uusintana huomenna.

Sen sijaan tämän illan Kohti Santiago de Compostelaa ei ole uusinta, vaikka se siltä aiheensa perusteella tuntuukin. Kolmeosainen sarja on norjalaista tuotantoa.

Norjalaiset lähtevät reissuun eri motiivein. Rebecca Nedregotten Strand on tv-toimittaja, joten hänelle tämä on tavallaan työmatka. Huuhaahan taipuvainen Solvor Sylte uskoo kävelyn antavan elämälleen uuden suunnan.

Seurueeseen kuuluvat myös vuorikiipeilijä Cato sekä veljekset Truls ja Thomas. Thomas toipuu yhä vakavasta onnettomuudesta. On epäselvää, kestääkö hänen kuntonsa 780 kilometrin patikkareissun.

Kohti Santiago de Compostelaa Yle Teema klo 19.10

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.