Jämsän Pipefesteillä useita huumerikoksia

Shahin Doagu

Jämsän Himoksella meneillään oleva hiphopfestivaali Pipefest on työllistänyt Keski-Suomen poliisia perjantaina ja lauantaina.

Rikoskomisario Heikki Miilunpohja kertoo, että poliisin tietoon on tullut useita huumerikoksia, rattijuoppoja sekä vahingontekoja.

Miilunpohjan mukaan lauantaina aamupäivään mennessä vakavin huumausainerikos paljastui, kun häiriötapauksen yhteydessä vuonna 1991 syntyneen miehen hallusta löydettiin reilu 20 grammaa hasista.

- Tässä tapauksessa näin suuri määrä huumeita viittaa siihen, että sitä on ollut tarkoitus myydä, Miilunpohja toteaa.

Riihimäen seudulta kotoisin olevaa miestä epäillään huumausainerikoksesta. Miehen lisäksi yli kymmenen henkilön hallusta löydettiin vähäinen määrä huumeita. Osa epäillyistä on alle 18-vuotiaita. Nuoria epäillään huumausaineen käyttörikoksesta.

Perjantain ja lauantain aikana Jämsän seudulla poliisin haaviin jäi ainakin kolme rattijuoppoa. Korkeimman tuloksen, 2,8 promillea, puhalsi vuonna 1992 syntynyt jyväskyläläinen nainen. Kuljettajan lisäksi autossa oli kaksi nuorta naista. Poliisin mukaan seurue oli polttanut kannabista perjantaina illalla.

Kaksi muuta niin ikään 1990-luvulla syntynyttä rattijuoppoa puhalsi 1,77 ja 1,3 promillen lukemat. Kaikkia kuljettajia epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Tämän lisäksi poliisin tietoon on tullut muutamia vahingonteko- ja ilkivaltatapauksia. Esimerkiksi Himoksen Haapanantiellä vuonna 1994 syntynyt itäsuomalainen nuorukainen potkaisi henkilöauton peilin rikki. Miestä epäillään vahingonteosta.

Lisäksi Jämsän keskustassa Talvialantie 10:n parkkialueelle pysäköidystä autosta rikottiin kaksi sivulasia.

Pipefestin promoottori Timo Isomäki kehuu festariyleisöä hyvin käyttäytyväksi ja vakuuttaa, että suuremmilta kahinoilta on vältytty.

- Tietenkin kun on paljon ihmisiä, niin aina jotain pientä tapahtuu, mutta mitään vakavaa ei ole sattunut. Kyllä nuoriso osaa käyttäytyä siinä missä muutkin, Isomäki sanoo.

Isomäen mukaan ensimmäistä kertaa Keski-Suomessa järjestetty Pipefest saavutti yleisöennätyksen tänä vuonna. Torstaista lauantaihin juhlittuun tapahtumaan saapui kaikkiaan 18 000 hiphop-musiikin ystävää eri puolilta Suomea.

Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna 11. kerran. Aikaisempina vuosina tapahtuma on järjestetty Vuokatissa ja viime vuonna hiphop-tapahtuma veti kaikkiaan 11 000 kävijää.

Festivaali on ikärajaton. Isomäki arvioi, että noin 40 prosenttia kävijöistä on alle 18-vuotiaita.

- Tapahtuman uusi paikka on ollut positiivinen yllätys. Täällä tämä tullaan järjestämään tulevinakin vuosina, Isomäki lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.