Koop Arposen yhtye voitti 50 000 euroa

Anna Kivinen

Koop Arponen yhtyeensä Flute of Shame kanssa voitti kansainvälisen New Wave 2011 -laulukilpailun loppugaalassa myönnetyn Alla Pugachovan Kultainen tähti -palkinnon eilen sunnuntaina. Kyseessä on New Wave -laulukilpailun muusan Alla Pugachovan myöntämä erikoispalkinto, jonka saajan hän itse valitsee. Palkinto on arvoltaan 50 000 euroa.

Flute of Shame sai lisäksi kisojen isäntäkaupungin Jurmalan myöntämän palkinnon, mikä annettiin kisojen sympaattisimmalle artistille. Koop oli myös yhtyeineen kisan harjoitusten keskipiste sekä järjestäjien ja kanssakilpailijoiden suosikki.

Koop Arponen, James Lascelles ja Dane Stefaniuk tapasivat seitsemän vuotta sitten Britanniassa. Koop toteaa yhtyeensä voitosta seuraavaa:

”Olemme soittaneet yhdessä jo pitkään ja on aivan mahtavaa voittaa parhaiden kavereiden kanssa. Tämä on aivan mahtavaa ja fiilis on uskomaton. Tekemämme musiikki on otettu näin suurella lämmöllä vastaan! Emme osanneet odottaa mitään vastaavaa. Olemme erittäin iloisia, että osallistuimme kilpailuun. Emme tienneet, mitä odottaa, mutta välillä on pakko uskaltaa. Tämä on ollut ainutlaatuinen kokemus ja olemme ylpeitä, että pääsimme edes finaaliin. Kilpailuun oli 17 000 hakijaa.”

New Wave 2011 –laulukilpailun kolmiosaisessa finaalissa kilpailijat esittivät kolme kappaletta kukin. Ensimmäinen kilpailukappale oli kansainvälinen hitti. Toinen kilpailukappale oli kilpailijan edustusmaan hitti ja kolmas uusi laulu. Koop Arponen & Flute of Shame esitti kilpailussa The Beatlesin I Saw Her Standing There (McCartney, Lennon) sekä Koopin soolohitin Every Song I Hear (Arponen, Leskinen, Sarin).

New Wave 2011 –laulukilpailun kansainvälisessä finaalissa kilpaili tänä vuonna 16 edustajaa 14 maasta.

Loppugaalalla on kaikkiaan 100 miljoonaa katsojaa ympäri maailman.

Myös muut kilpailupäivät televisioitiin. Tänä vuonna New Wave –laulukilpailu järjestettiin jo kymmenettä kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.