Teatteri Kuhaus - Kuin tuhka tuuleen

Pauliina Siekkinen

Teatteri Kuhaus

Kuin tuhka tuuleen

Ensi-ilta Leivonmäellä 24.7.2011 Teatteri Kuhauksen ensi-illassa tunnelma on katossa heti ensi metreistä lähtien. Yleisö huokaa kuin yhdestä suusta jo alun pimeydelle.

Vaikka Rauli Jokelinin ja Panu Raipian kirjoittama jännityskomedia ei ole järin yllätyksellinen eikä kekseliäs, onnistuvat Teatteri Kuhauksen ohjaaja Pekka Aarnio ja näyttelijät saamaan siitä yllättävän paljon irti. Farssimainen tahti pysyi näytelmän alkupuolella kohtuullisen hyvin kasassa, mutta loppua kohti hieman kompasteli. Haasteena onkin säilyttää rullaava vauhti ja intensiteetti loppuun asti, otteen herpaantuminen tipauttaa näyttelijän nopeasti kärryiltä.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat herkullisesti hautaustoimistoon, jota pyörittäviä sisaruksia uhkaa konkurssi. Sirkka Virtanen ja Pirkko Teppola reippaina vanhapiikasiskoksina ovat tehokas ja hyvin yhdessä näyttelevä kaksikko. Iiris Ilmonen irrottelee toisen sisaren kosijana ja Olli Syvälä apeana veljenpoikana. Anu Rankila näyttelee raikkaasti ja energisesti hepsankeikkaa, Pekka Aarnio, Sami Kuitunen ja Jouko Nieminen rikolliskolmikkona ovat varsin mainioita. Näyttelijäntyö ilahduttaa rauhallisuudellaan ja rentoudellaan, mutta vaatii hetkittäin vielä skarppaamistakin ja tarkempaa yhteispeliä. Repliikkien muistaminenkin auttaisi.

Käsikirjoitus: Rauli Jokelin ja Panu Raipia. Ohjaus: Pekka Aarnio. Rooleissa: Sirkka Virtanen, Pirkko Teppola, Olli Syvälä, Iiris Ilmonen, Pekka Aarnio, Sami Kuitunen, Jouko Nieminen, Anu Rankila, Sirkka Saarinen, Tiina Löfgren-Rimpi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.