Piippa Mutikainen, Kimallus ja muita kipupisteit - Galleria Kivipankki

RAISA JÄNTTI

PIIPPA MUTIKAINEN

Kimallus ja muita kipupisteitä

Galleria Kivipankissa 31.7.2011 saakka. Piippa MutikaisenKimallus ja muita kipupisteitä tutkii rakkautta. Aihe on vanha, monimutkainen ja kaukana konkretiasta, mutta Mutikainen lähestyy sitä rohkeasti. Hänellä on kyky konkretisoida; muutamalla viivalla tai palkilla hän kuvaa kokonaisen ihmissuhteen.

Alakerran värimaailmassa on kultaa ja ruskeaa. Rakkaus saa kahvin ja suklaan sävyjä. Se on luksusta ja kaikille aisteille avointa. Yläkerrassa värit vaihtuvat harmaaksi ja vaaleanpunaiseksi. Päästään romantiikan ytimeen.

Rooma ja Italia ovat teoksissa läsnä väreinä, valona ja arkkitehtuurin yksityiskohtina. Io Donna -sarjassa nainen on välillä riittävän tukeva halaamaan koko maailmaa, välillä hän kääntää kasvot kokonaan pois.

Rakkaus tuntuu kiteytyvän kahteen suureen Pinnan alla -maalaukseen, joiden harmaassa maailmassa luikertelee juuria ja kultareunaisia lehtiä. Parhaimmillaan rakkaus on tätä: maassa pitäviä juuria, valossa välkähteleviä, pieniä eläviä silmuja.

Piippa Mutikainen: Kimallus ja muita kipupisteitä Galleria Kivipankissa (Seppolantie 7, Jämsä) 31.7. saakka. Galleria on avoinna ti-su klo 12-17.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.