TS: Kuntapäättäjät kapinoivat kuntauudistusta vastaan

STT

Kuntapäättäjät ovat nousemassa kapinaan suunnitteilla olevaa kuntauudistusta vastaan. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat. Lehti on saanut haltuunsa kunnanvaltuustojen ja -hallitusten puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille osoitetun sähköpostiviestin, jossa heitä kehotetaan nousemaan uudistusta vastaan. Nootin ovat allekirjoittaneet useat kuntapäättäjät.

Uuteen hallitusohjelmaan sisältyy laaja kuntauudistus, jonka sisällöstä ei vielä ole tarkkaa tietoa. Turun Sanomien mukaan hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) esittelee hallituksen suunnitelmia tarkemmin tiedotustilaisuudessa perjantaina. Virkkunen on sanonut aiemmin, että hallituksen tavoitteena on kuntien määrän vähentäminen.

Kuntapäättäjien ketjukirjeessä kyseenalaistetaan, miksi juuri kuntien määrä on otettu ensisijaiseksi kysymykseksi kunnallishallinnon uudistamisessa.

Viestissä ryöpytetään myös Kuntaliittoa. Kannanoton mukaan Kuntaliiton tarkoitus on jäsenkuntien itsehallinnosta huolehtiminen eikä liiton linja voi olla puolueiden ohjelmista riippuvainen.

Turun Sanomien mukaan kannanotto julkaistaan loppuviikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.