Tornitalo sai luvan nousta Lohikoskelle

Rai Suihkonen

Jyväskylän Lohikosken liikekeskuksen tontille saa rakentaa 12-kerroksisen tornitalon. Korkein hallinto-oikeus on hylännyt asemakaavan muutoksesta tehdyt valitukset. Tornitalon lisäksi kaava sallii Lohikosken keskustaan yksikerroksisen liikerakennuksen sekä viisikerroksisen asuintalon.

Kaavamuutos käynnistyi jo vuonna 2000. KHO piti voimassa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksen viime keväältä.

Kaavamuutosta vastustavat paikalliset asukkaat. Heidän mielestään tornitalo sekä liikekeskuksen tontin uusi ilme kokonaisuudessaan pilaavat Lohikosken väljyyden ja viihtyvyyden. Asukkaiden mielestä alueelle olisi pitänyt luoda suojelukaava ja tehdä katselmus, joka olisi antanut paremman kuvan alueesta ja sen rakennuskannasta.

Kaavamuutosta haki Lohikosken liikekeskus Oy, jonka pääomistaja on rakennusliike NCC sekä pienemmillä osuuksilla Tradeka ja Rautakirja. NCC:n Jyväskylän-yksikön johtaja Jari Kuosmanen kertoi perjantaina, että nykyisestä markkinatilanteesta johtuen tornitalon rakentaminen alkanee aikaisintaan vuonna 2011. Siihen on suunniteltu 55-60 asuntoa yksiöistä kolmioihin.

- Tradekan kanssa aloitamme neuvottelut hetimmiten Valintalon rakentamiseksi, Kuosmanen kertoi.

Viisikerroksinen kerrostalo on suunniteltu tontille, jolla sijaitsee vanhan Spar-kaupan kiinteistö. Sen omistaa ja jatkotoimista päättää eläkeyhtiö Varma.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.