Finnair perui viikonlopun lentonsa Bangkokiin

STT

Finnair on perunut viikonlopun lentonsa Bangkokiin. Päätös tehtiin sen jälkeen, kun Thaimaan viranomaiset olivat ilmoittaneet, että Bangkokin lentokenttä pysyy suljettuna maanantaihin kello 13 Suomen aikaa asti.

Finnairin mukaan se voi aloittaa lennot Bangkokiin heti, kun kenttä avautuu.

Yhteensä Finnair on joutunut perumaan kaikkiaan 11 meno-paluulentoaan Bangkokiin.

Yhtiöllä on ollut vaikeuksia saada tekstiviestejään perille Thaimaassa, koska paikallinen puhelinverkko on ylikuormittunut.

- Kehotammekin matkustajia seuraamaan Finnairin nettisivuja ja Suomessa olevia omaisia välittämään tietoja Thaimaassa oleville omaisilleen, sanoo Finnairin asiakkuussuhteista vastaava johtaja Paavo Virkkunen.

Finnair on myös avannut Bangkokissa matkustajien palvelupisteen hotelli Montieniin. Pisteeseen voi jättää omat yhteystietonsa mahdollista paluukuljetusta varten. Hotelli Montien sijaitsee osoitteessa 54 Surawongse Road. Hotelli on myös Phuketin-bussikuljetusten lähtöpaikka.

Finnair maksaa ensimmäisen majoitusyön osoittamassaan hotellissa. Lopuista majoituskustannuksista vastaa matkustaja itse. Aiheutuneista lisäkuluista voi hakea korvausta matkavakuutuksen kautta.

Finnair kotiuttaa Thaimaahan jumiin jääneitä matkustajia vielä neljällä Phuketin-lennolla, jotka lennetään lauantaina, sunnuntaina, maanantaina ja tiistaina. Lennot lähtevät Helsingistä kello 6.05 ja saapuvat Phuketista Helsinkiin aina seuraavan päivän aamuna kello 6.25. Tämän lisäksi Finnair järjestää tiistaiksi vielä toisen lisälennon Phuketista.

Finnairilla on Bangkokissa tällä haavaa arviolta 1 200 matkustajaa, joista noin puolet on suomalaisia.

Tuoreet tiedot Thaimaan tilanteesta löytyvät osoitteista www.finnair.fi ja www.finnair.com.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.