Iltalehti omi Seiskan Häkkis-jutun, JSN:ltä huomautus

STT

Iltalehti on saanut Julkisen sanan neuvostolta huomautuksen jutusta, joka koski F1-kuljettajana tunnetuksi tulleen Mika Häkkisen ja hänen entisen puolisonsa kohtaamista lentokentällä.

JSN katsoi, ettei Iltalehti kertonut riittävän selkeästi ja kiistattomasti, että heinäkuisessa uutisessa esitetyt tiedot perustuivat lähtökohtaisesti 7 päivää -lehden edellisenä päivänä julkaisemaan artikkeliin. JSN:n mukaan lehti rikkoi hyvää journalistista tapaa.

Neuvoston päätöksen perusteella Iltalehti ei maininnut lainkaan lainausta etusivullaan ja sisäsivun jutustakaan lähde ei ilmennyt kiistattomasti. Iltalehti kertoi lähteestään jutussa seuraavalla tavalla: ”– No en todellaan tunne häntä, Erja kuittasi naisten keskinäiset suhteet paikalla olleelle 7 päivää -lehdelle.”

Kantelun tekijöiden mukaan 7 päivää -lehden edustaja oli ollut ainoana toimittajana ja kuvaajana paikalla Helsinki-Vantaan lentokentällä, kun Häkkinen oli saapunut tyttöystävineen Suomeen ja kohdannut entisen puolisonsa.

Julkisen sanan neuvoston mukaan eri tiedotusvälineiden julkaisemien tietojen lainaaminen muissa tiedotusvälineissä on olennainen osa tiedonvälityksen vapautta. Lainaajan on kuitenkin huolehdittava siitä, että lähde kerrotaan reilusti, selkeästi ja vailla tulkinnanvaraa.

Iltalehti kiisti, että toisen työn oikeudetonta hyväksikäyttöä olisi tapahtunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.