Kauhajoella kuolleet olivat täysikäisiä

STT

Kaikki Kauhajoen kouluammuskelussa kuolleet olivat aikuisia. Tutkinnanjohtaja Jari Neulaniemi kertoi keskiviikkona, että uhrit olivat pääosin nuoria aikuisia ja nuorimmat heistä parikymppisiä.

- Vuonna 1988 syntyneitä oli useita. Vanhin oli syntynyt vuonna 1957, Neulaniemi sanoi.

Matti Saari surmasi viime viikon tiistaina Kauhajoen palvelualojen oppilaitoksessa opettajan ja yhdeksän oppilasta. Lopuksi hän ampui itseään päähän ja kuoli pian saamiinsa vammoihin.

Muiden uhrien kuolinsyystä ei ole vielä varmuutta. Jokaisella oli ampumahaavoja. Monet olivat myös pahoin palaneita.

Poliisin mukaan tekninen tutkinta rikospaikalla on saatu päätökseen. Koulurakennuksessa ammuttiin noin 200 laukausta. Kerättyjen näytteiden analysointi kestää viikkoja.

Keskiviikkona oppilaitosta tyhjennettiin oppilaiden ja opettajien tavaroista, jotka jäivät sinne, kun paikka evakuoitiin viime viikon tiistaina. Osa esineistä tuhoutui tulipalossa ja ammuskelussa. Rikospaikan eristys puretaan ehkä jo tällä viikolla.

Kauhajoen ammuskelua tutkitaan kymmenenä murhana ja yhdeksänä murhan yrityksenä. Rikostutkinnassa on tähän mennessä kuulusteltu useita kymmeniä henkilöitä. Kuulustelut jatkuvat lähiviikkoina.

Poliisin mukaan tapahtumista pian surmatöiden jälkeen muodostunut kuva on vahvistunut tutkinnan edetessä, eikä mitään yllättävää ole tullut esiin. Neulaniemi arvoi, että esitutkinta kestää vielä kuukausia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.