From the Midst of the Battle - Deuteronomium

Petja Savoila

DEUTERONOMIUMFrom the Midst of the Battle Bullroser Records

Mitenköhän tätäkin lättyä pisteyttäisi? Jyväskyläläinen thrash metal -bändi Deuteronomium on kristillisessä musiikissa ehdotonta kärkeä, mutta maallisempien kollegojensa rinnalla jokseenkin keskikastia.

Kaiken lisäksi Deuteronomium pelaa uskonnollisella sanomalla itsensä ulos musiikin valtavirrasta. Raamattua paukuttava bändi, laatumetallia tai ei, ei kolahda suurimmalle osalle ihmisistä.

From the Midst of the Battle alkaa reippaasti. Rapsakka riffittely saa melodista tukea taidokkaista sooloista. Kitaristi-laulaja Miika Partalan huuto ei ole sieltä möreimmästä päästä, mutta toimii.

Soundit ovat raa'an oloiset, mikä on lievässä ristiriidassa bändin melodisuuden kanssa. Sävellyksissä ei olla 2000-lukulaisen progressiivisessa tykityksessä, vaan esikuvat ovat pikemminkin 1990-luvun alun nimissä, kuten Sepulturassa.

Miehekästä kokonaisuutta rikkoo päättöraita Tales from the Midst of the Battle. Ylipitkine akustisine introineen kappale vyöryy polveilevana järkäleenä, jossa on enemmän pituutta kuin ideaa.

PETJA SAVOILA

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.