Hirvaskankaalle ehkä uusi liikennemyymälä

Pekka Tiihonen

Hirvaskankaan eritasoliittymän kaavaluonnos poistaisi polttoaineen jakelupisteen Teboililta, mutta antaisi mahdollisuuden uudelle liikennemyymälälle. Teboilin jakeluasema nelostien länsipuolella jää luonnoksessa Vanhan Hirvasentien alle. Samalle noin 2,5 hehtaarin suuruiselle kiinteistölle on luonnosteltu mahdollisuus rakentaa noin 5 000 neliömetrin suuruinen liikennemyymälä, ja siihen liittyen kahvila-, ravintola- ja myymälätiloja sekä erikoiskaupan myymälätiloja.

Hirvaskankaalla toimii nelostien itäpuolella kaksi liikenneasemaa, ABC ja Shell. Kaavaluonnokseen piirretty uuden liikennemyymälän tontti sijaitsee Teboilin jakeluaseman kohdalta Elävät Kivet - rakennukseen päin ja sen ohi. Jos kaavaluonnos toteutuu, nelostieltä länteen nouseva jyrkkä mäki tasataan ennen rakentamista, sanoo Äänekosken kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen.

Suunnitelmat sisältyvät Hirvaskankaan eritasoliittymän asemakaavaan, jota Äänekosken kaupunki laatii. Kaavaluonnos noudattelee tielaitoksen aluevaraussuunnitelmaa.

Keski-Suomen tiepiiri on laadituttanut aluevaraussuunnitelman eritasoliittymän rakentamiseksi Hirvaskankaalle valtatien 4, kantatien 69 ja maantien 627 risteykseen. Äänekosken kaupunki pyrkii luomaan eritasoliittymälle kaavalliset edellytykset mahdollisimman nopeasti.

Asemakaava pyritään saamaan valtuuston päätettäväksi joulukuussa, kaavoituspäällikkö Kinnunen sanoo.

Aluevaraussuunnitelma sisältää kolme liikenneympyrää, joista kaksi on nelostien itäpuolella ja yksi länsipuolella. Uuraisten suunnasta 69-tielle eli Suolahden suuntaan ajettaisiin nelostien ali.

Kaupunginjohtaja esittää, että kaavaluonnoksesta pyydetään lausunnot muun muassa Keski-Suomen ympäristökeskukselta, tiepiiriltä ja Uuraisten kunnalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut