Myrsky riepottelee Etelä-Savoa: Täystyöllistetty pelastuslaitos kehottaa välttämään ulkona ja vesillä liikkumista – Keski-Suomessa ei suuria vahinkoja

Vettä satoi tiistaina runsasti myös Jyväskylässä, mutta iltakahdeksaan mennessä vahingoilta oli vältytty. Sami Saarenpää

Heli Paananen

Päivö-myrksy riepottelee nyt Etelä-Savoa.

Etelä-Savon pelastuslaitos tiedotti saaneensa tiistaina kello 20 mennessä 71 myrskyn aiheuttamaa tehtävää. Klo 22 mennessä tehtäviä oli kertynyt jo 121. Hälytystehtävät ovat valtaosin vahingontorjuntatehtäviä, joissa kyse oli kaatuneiden puiden raivaamisesta. Iltakymmeneltä pelastuslaitos kertoi tiedotteessaan, että tehtäviä oli jonoksi asti ja arvioi ruuhkaa purettavan useamman tunnin ajan.

Pelatuslaitoksen paloasemat on miehitetty ja miehistö on kiinni tehtävissä. Alueeseen kuuluvat muun muassa Mikkeli, Pieksämäki, Savonlinna ja Kangasniemi.

Pelastuslaitos kehottaa ihmisiä välttämään ulkona ja vesillä liikkumista.

Keski-Suomessa myrsky ei ollut iltakymmeneen mennessä juurikaan työllistänyt pelastuslaitosta. Uuraisilla pelastuslaitos hälytettiin paikalle vuotaneen katon vuoksi ja Hankasalmella raivattiin tielle kaatunut puu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut