Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kenttäpiispan kohublogin käsittely päätetään Puolustusvoimissa – syntyvyyttä käsitellyt teksti kehotti panemaan "karvakanteleen soimaan"

Puolustusvoimien mukaan kenttäpiispa Pekka Särkiö on ilmoittanut olevansa sitoutunut yhteisiin arvoihin. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

STT

Kenttäpiispa Pekka Särkiön kohun nostattaneen blogikirjoituksen käsittely päätetään Puolustusvoimissa, komentopäällikkö, prikaatikenraali Kim Mattsson kertoo STT:lle. Asia saatiin päätökseen tänään aamupäivällä.

Mattsson mukaan Särkiö on ilmoittanut olevansa sitoutunut Puolustusvoimien arvioihin ja toimintatapoihin. Asiasta ei Mattssonin mukaan seuraa sanktiota kenttäpiispalle.

Särkiö kirjoitti sunnuntaina julkaistussa blogitekstissä muun muassa, että marxilaisen vallankumouksen tilalle on Suomessa tullut kulttuurieliitti, joka harrastaa vapaata seksiä ja ajaa yhteiskunnan turmioon. Hän väitti tekstissään, että ydinperheen, avioliiton, pariuskollisuuden ja sukupuolijaon murentaminen ovat vähintään osaksi laskevan syntyvyyden taustalla.

Naisen roolia Särkiö käsittelee muun muassa siteeraamalla Veikko Huovisen teosta.

–  Naisen pittää tehä lapsia ja hoitaa ne ja laittaa ruokaa ja ommella. –  – Se on jokkaisen naisen ja miehen velvollisuus, että pannaan ... siis tuota-tät-että, se karvakannel soimaan ja tehhään uusia ihmisiä maapallolle hipsimään, lainaus blogitekstissä kuului.

Puolustusvoimat pahoittelee

Kenttäpiispa on Puolustusvoimien hengellistä työtä johtava viranhaltija ja johtaa sotilaspappeja. Kenttäpiispa rinnastetaan palvelusarvoltaan prikaatikenraaliin.

Kenttäpiistan kirjoituksesta käytiin laajaa keskustelua maanantaina. Myös Puolustusvoimat ja arkkipiispa ottivat kantaa asiaan Twitterissä.

Arkkipiispa Tapio Luoma muun muassa painotti, että kaikkien yhtäläisiä oikeuksia tulee Luoman mukaan kunnioittaa ja kaikkia tulee kohdella yhdenvertaisesti.

Särkiö poisti blogikirjoituksen maanantaina ja pyysi sitä anteeksi. Jo tuolloin hän korosti anteeksipyynnössään, että Puolustusvoimat, kuten myös hän itse, on sitoutunut kaikkien ihmisten ehdottomaan tasa-arvoon ja jakamattomaan ihmisarvoon.

Mattssonin mukaan myös Puolustusvoimat pahoittelee runsaan palautevyöryn aiheuttanutta blogitekstiä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kohuprofessori Tapio Puolimatka julkaisi piispan kohutekstin uudelleen, piispa pyysi poistamaan – "Minusta tälle kohulle ei ole perustetta"
    23.6.2020 14:42

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut