Brasilia jatkaa sittenkin koronavirustilastojen julkistamista

Brasiliaa syytettiin yrityksistä peitellä maata koettelevan koronakriisin laajuutta, kun presidentti Jair Bolsonaron hallitus päätti perjantaina lopettaa kuolinlukujen julkaisemisen. LEHTIKUVA / AFP

STT

Brasilian hallinto on päättänyt jatkaa koronavirukseen liittyvien kuolintilastojen julkaisua.

Brasiliaa syytettiin yrityksistä peitellä maata koettelevan koronakriisin laajuutta, kun presidentti Jair Bolsonaron hallitus päätti perjantaina lopettaa kuolinlukujen julkaisemisen. Sen sijaan hallitus vakuutti kertovansa tuoreimmat luvut päivittäisissä katsauksissaan.

Muun muassa BBC uutisoi hallinnon tuolloisen ilmoituksen jälkeen, että maan terveysministeriö oli poistanut kuukausien koronatiedot sivuiltaan.

Maan terveysministeriö ei vastannut uutistoimisto AFP:n kommenttipyyntöön. Uutistoimisto olisi halunnut tietää, miksi maa päättikin palata aikaisempaan järjestelmään.

Korona jyllää Latinalaisessa Amerikassa

Brasiliassa on vahvistettu toiseksi eniten koronavirustartuntoja koko maailmassa, selviää Johns Hopkins -yliopiston seurannasta. Sairastuneita on noin 740  000. Virukseen liittyviä kuolemia on tilastoitu seurannan mukaan yli 38  000. Tilastosivusto Worldometerin mukaan maassa on raportoitu hieman yli 180 kuolemaa miljoonaa asukasta kohden. Vastaava luku Suomessa on hieman alle 60.

Brasilian testauskapasiteetin takia asiantuntijat ovat sitä mieltä, että todelliset tartuntamäärät ovat maassa todennäköisesti raportoitua korkeammat.

Koronavirus leviää tällä hetkellä voimalla Latinalaisessa Amerikassa. Esimerkiksi Perun terveysministeri kertoi tiistaina paikallista aikaa, että maassa on tilastoitu nyt yli 200  000 koronavirustartuntaa. Perussa on todettu koronavirustartuntoja toiseksi eniten Latinalaisessa Amerikassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut