Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kiinteistönvälittäjät näkevät asuntokaupan elpyneen toukokuussa – Keski-Suomessa myönteiset odotukset

Kiinteistönvälittäjien mukaan asuntojen hinnat ovat pysyneet ennallaan. LEHTIKUVA / Mikko Stig

STT

Suomen Kiinteistönvälittäjien kysely osoittaa asuntokaupan vilkastuneen selvästi toukokuussa. Järjestön toukokuun lopun kyselyn perusteella kokonaiskauppamäärä oli enää noin kahdeksan prosenttia alle normaalin. Nousua huhtikuusta järjestö luonnehtii merkittäväksi.

Kiinteistönvälittäjien mukaan asuntojen hinnat ovat pysyneet ennallaan. SKVL odottaa, että osakehuoneistojen kauppa kehittyy myönteisimmin pääkaupunkiseudun ohella muun muassa Tampereella, Turussa, Oulussa sekä myös Keski-Suomessa, Kainuussa ja Pohjanmaalla.

Järjestö arvioi, että asuntokaupassa ei enää olisi odotettavissa dramaattisia pudotuksia, ja pohjaa arvionsa myös kansainvälisiin kokemuksiin koronaepidemiatilanteen parantuessa.

Tällä hetkellä kysytyin asumismuoto on omakotitalo, osoittaa kysely.

–  Jo tieto epidemian rauhoittumisesta toi liikettä asunnonvaihtajiin. Perus asunnonvaihtotarve sekä vihreään ja valoisaan vuodenaikaan kuuluva vilkas pientalo- ja loma-asuntokauppa tuovat omalta osaltaan lisää nousua kauppamääriin, sanoo SKVL:n toimitusjohtaja Jussi Mannerberg tiedotteessa.

Kyselyn perusteella asuntolainojen saanti olisi vaikeutunut. Erityisen nihkeää asuntolainojen myöntäminen on SKVL:n mukaan Pohjanmaalla, Hämeessä ja Pirkanmaalla.

Loma-asuntokauppa on jatkanut vilkastumistaan. Ostajat valikoivat edelleen tarkoin kohteensa sen sijainnin ja varustelutason mukaan. Kysyntää on ollut erityisesti Etelä-Savossa, Kanta Hämeessä, Oulussa, Kainuussa ja Kaakkois-Suomessa sekä Uudellamaalla Porvoon suunnalla ja Hangossa, SKVL kertoo.

Pohjois-Suomen myyntikausi odottaa vielä viimeisten lumien sulamista ja tulvatilanteen helpottumista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut