Man of the Year

Kuuluisista tekijänimistä huolimatta draamakomedia Man of the Year (2006) oli näkemättä, joten odotin elokuvakanavan ensi-iltaa innolla. Elokuvan jälkeen mieleeni tuli jo aiemmin tekemäni havainto: Jos edes alaa seuraava kriitikko ei ole aiemmin elokuvasta juuri mitään kuullut, siihen on yleensä hyvä syy. Yleensä se syy on, että elokuva on selkeä pettymys. Niin tälläkin kertaa.

Paperilla Man of the Year näyttää mielenkiintoiselta. Telkkarin poliittisen satiiriohjelman juontaja ( Robin Williams) ryhtyy ehdokkaaksi USA:n presidentinvaaleihin. Hän tulee jopa valituksi äänestysjärjestelmän teknisen virheen vuoksi.

Man of the Year ei ole möykkäävä hahaha-komedia, vaan yllättävän vakavamielinen elokuva. Harmi vain se, että on niin epäuskottava. Barry Levinson on ohjannut elokuvansa paljon paremmin kuin käsikirjoittanut. Man of the Year ei loppujen lopuksi sano USA:n politiikasta yhtään mitään. Satiiri on hampaatonta ja komedia vähäistä. Harmi, näistä aineksista olisi voinut saada aikaan vaikka mitä nerokasta.

Canal+ First klo 21.00-23.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.