Esimerkillinen esilletuoja syttyi hitaasti

KONSERTIT

BOB GELDOF

Porin Kirjuriluoto Arena 17.7.

Bob Geldof on ristiriitainen mies. Hän on kovan luokan tekijä mielipidevaikuttajana ja poliittisena aktivistina, mutta muusikkona 56-vuotias irlantilainen ei ole ikinä noussut korkeimpaan kastiin.

Porissa Geldofin esitys myös muistutti, miksi tähteys jäi saavuttamatta.

Bob Geldofin esittämä musiikki on harmittavan yhdentekevää, eikä tämä muuten karismaattinen hahmo täytä esiintyjänä isoa lavaa, vaikka keikan loppua kohti yritystä olikin kiitettävästi.

Erityisen konkreettisesti tämä tuntui torstai-iltana, jolloin samalla lavalla olivat aikaisemmin olleet sellaiset jazzin suurnimet kuin Chick Korea,Stanley Clarke, Randy Brecker ja Dave Weckl.

Selkeimmin Geldofin hieman puhelaulumainen ulosanti jäi vajaaksi hitaissa kappaleissa. Piristystä yhtyeen folkpoppiin toivat mandoliini, haitari ja isossa roolissa ollut viulu, jota Robert Loveday soitti miellyttävän pelimannimaisella otteella. Geldof esitteli lyhyesti myös omia taitojaan huuliharpistina.

Geldof innostui todella vasta ylimääräisissä numeroissa, joita yleisölle tarjoitettiin kaksin kappalein. Jälkimmäisestä muodostui yleisönhuudatuksineen show, jollaisen esityksen olisi toivonut olevan alusta saakka.

Geldof syttyi harmittavan hitaasti, mutta syttyi kuitenkin.

IIKKA TAAVITSAINEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.