Sisko on siskonsa vartija ja enemmänkin

Vaikka en sarjaa Siskoni on noita (Charmed) seuraakaan, se on aina huvittanut itseäni suuresti. Idea yhdistää yliluonnollinen jännäri ja naisten saippuoitu draama on niin reikäpäinen, että pakkohan sille on toivoa menestystä. Eikä tänään nähtävä kahdeksannen esityskauden päätösjakso petä odotuksia sekään. Piper ( Holly Marie Combs) ja Billie ( Kaley Cuoco) joutuvat matkustamaan ajassa yrittäessään pelastaa sisarensa. Mutta suuri taistelu on yhä käytävä, tavalla tai toisella. Ensi viikolla tällä ohjelmapaikallajatkuu Aavekuiskaaja. MA

Sisko on noita Nelonen klo 16.30

Vaikka Jimin ylimitoitettua remontti- ja rakennusohjelmien tarjontaa tulee nälvittyä, joskus sitä tulee seurattuakin. Yksi suosikeistani on Remontit rahaksi (Flip This House). Sen idea on yksinkertainen ja hyvin, hyvin amerikkalainen. Ostetaan huonokuntoinen kiinteistö, pistetään se kuntoon ja myydään pois voitolla. Lyhyimmillään aikaa tähän kuluu vain muutama päivä.

Bisneksen omistaa ja sitä johtaa Richard C. Davis, joka vaikuttaa melkoiselta nilkiltä. Lisäksi miehellä on jatkuvasti dollarinkuvat silmissään eikä mitään muuta. Juuri puutteidensa vuoksi Richard on niin mielenkiintoinen ihminen.

Kiinteistöbisnes vaikuttaa helpolta tavalta tehdä paljon rahaa nopeasti. Voittoa tulee muutama kymppitonni, joskus enemmänkin viikon tai kahden työllä. Jokainen remppaan sijoitettu dollari tuo itsensä ainakin tuplana takaisin. Jos en olisi syntynyt kaukosäädin keskellä kämmentä, vaihtaisin alaa. MA

Remontit rahaksi Jim klo 18.30

Rikollisjärjestöillä on eroa. Vaikka mafia ei ole entisensä, jo sanan mafia mainitseminen hätkäyttää. Jos ei muuta, se vähintään herättää uteliaisuuden. Siksi mafia käy mainosti Teemalauantain aiheeksi.

Mafiaelokuvista ei ole varsinaista pulaa, ei edes hyvistä sellaisista, mutta tänään teemaa käsitellään kuitenkin kahden dokumentin avulla. Ensimmäisen dokumentin nimi Excellent Cadavers on myös poliisin käyttämä termi. Sillä tarkoitetaan mafian uhrina kuolleita tuomareita ja virkavallan edustajia. Monet pistävät oman henkensä peliin vastustaessaan järjestäytynyttä rikollisuutta.

Excellent Cadaversia seuraa toinen dokumentti: Letizia Battaglia ja väkevät varjot. Letizia Battaglia on palermolaisen vasemmistolehden valokuvaaja, joka on kuvannut kotikaupungissaan mafian raakoja toimia. Kuten arvata saattaa, mafia ei pidä Battagliasta. MA

Teemalauantai: Mafia Yle Teema klo 21.00

Maksukanava Canal+ on näyttänyt kesän aikana omia sarjojaan pitkinä putkina. Tänään on vuorossa Canal+ Firstillä kuusi ensimmäistä jaksoa Heroesin toiselta kaudelta. Jatkoa Heroesille seuraa heti huomenna.

Heroesin toinen esityskausi jäi käsikirjoittajalakon vuoksi vain yhdentoista jakson pituiseksi. Tätä ei kuitenkaan kannata edes Heroes-fanin suuresti harmitella. Ensimmäisellä esityskaudellaan nykyajan supersankareista kertova Heroes liikkui tv-sarjoista ajan hermolla parhaiten. Mutta toinen kausi on selkeä pettymys.

Ensimmäisellä kaudella Heroesilla oli selkeä päämäärä ja homma oli tiukasti tekijöidensä otteessa. Mytologia kasvoi jakso jaksolta eikä tarinan tai ihmisten suhteen otettu vääriä askelia. Toinen kausi on ollut epämääräistä haahuilua. Mytologia ja ihmiset ovat nyt koossa mutta siitä ei päästä eteenpäin. Sarjan luonut Tim Kring on luvannut Heroesin ryhdistäytyvän kolmannella kaudellaan. MA

Heroes Canal+ First 10.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.