Kloorivuodosta myrkytysoireita kymmenille Tallinnassa

Mart Ummelas, STT

Kymmenen suomalaista on loukkaantunut tallinnalaisessa kylpylässä. Tallinnan vanhan kaupungin kupeessa olevassa Kalev Spa-hotellissa sattui tiistaina iltapäivällä uhkaava onnettomuus, kun kellaritiloissa kaatui 15 litran klooriastia, jossa oli 12 prosentin klooriliuosta. Kloorikaasua levisi nopeasti myös vesikeskuksen yleisötiloihin.

Vaikka kymmenet vesikeskuksen vierailijat nopeasti evakuoitiin, saivat kymmenet myös lievempiä tai vakavampia myrkytysoireita, heillä oli kova yskä ja moni oli tukehtumaisillaan.

Kloorivuoto aiheutti myrkytysoireita 33 ihmiselle, jotka kuljetettiin sairaalaan yhdeksällä ambulanssilla. Suurin osa hengitystieoireita saaneista ihmisistä pääsi pois sairaalasta lääkärintarkastuksen jälkeen. Suurin osa loukkaantuneista oli iltayhteentoista mennessä päässyt pois sairaalasta.

Onnettomuudessa vahngoittui virolaisten lisäksi Suomen, Ukrainan ja USA:n kansalaisia. Uhrien joukossa oli uutistoimisto BNS:n mukaan myös kymmenen suomalaislasta. Myös suurin osa myrkytysoireita saaneista aikuisista oli suomalaisia.

Tieto onnettomuudesta tuli noin klo 18. Sen syyksi on ilmoitettu varomattomuus, kun kellarissa suoritettiin puhdistustoimia. Pelastuslaitos evakuoi yhteensä 180 ihmistä kylpylästä sekä sen yhteydessä olevasta hotellista. Koko hotelli oli tyhjennettävä, sillä myrkyllistä klooria pääsi leviämään laajalle rakennukseen ilmanvaihtokanavia pitkin.

Kalev Spa -hotelli on perustettu neuvostoaikaisen uimalan tiloihin ja aloittanut toimintansa muutama vuosi sitten. Sen vesikeskus suljettiin pian avamisen jälkeen kuukausiksi korjaustöitä varten, kun siellä havaittiin monia puutteita.

Myöhemmin vesikeskusta on moitittu myös veden kehnosta puhtaudesta. Hotellin vesikeskuksella on Viron suurin, 50 metrin uimala, ja monia lisäaltaita. Se on ollut hyvin suosittu myös suomalaisturistien keskuudessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.