Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kossu on nyt kosheria

Koskenkorva Vodka on nyt takuuvarmaa kosheria, eli juutalaisten ruokasääntöjen mukaan oikeaoppisesti valmistettua juomaa. Kosher-sääntöjen mukaan vodkassa ei saa olla mitään eläinperäisiä osasia, ei edes lisäaineissa. Ja tämä on nyt todennettu Kossun kohdalla.

- Koskekenkorva Vodkahan valmistetaan kotimaisesta ohrasta tislatusta etanolista, joka laimennetaan Rajamäen lähdevedellä loppupitoisuuteensa, kertoo Altian tuotekehitysjohtaja Lotta Koskinen.

Kosher-sertifikaatin antoi Helsingin juutalaisen seurakunnan rabbi Moshe Edelmann, joka kävi Altian tehtaalla Rajamäellä tutustumassa Koskenkorva Vodkan valmistukseen. Tarkastuksen jälkeen hän lähetti Altialle virallisen hepreankielisen leiman, jossa todetaan rabbi Edelmannin hyväksyneen Koskenkorva Vodkan kosher-tuotteeksi.

Kosher-merkinnän kanssa voidaan Koskisen mukaan menetellä kahdella eri tavalla. Ensinnäkin leima voidaan kiinnittää suoraan pullon etikettiin. Toinen vaihtoehto on ottaa leimasta kopio ja liittää se tuotelähetyksen mukaan. Tällöin tieto sertifioinnista voidaan kiinnittää näkyville myyntipaikassa.

Altia haki Koskenkorva Vodkalle kosher-sertifikaattia lähinnä mahdollisia vientiponnistuksia silmällä pitäen. Suomen markkinoilla Kossupullojen etiketeistä on siis turha leimaa etsiä. Myöskään Alkon hyllyistä ei löydyn kosher-merkintää.

- Kosher-merkinnän hankinta liittyy siihen, että olemme (Altiassa) kartoittamassa erilaisia kansainvälisiä markkinoita, ja muun muassa Israel ja tietysti myös Yhdysvallat ovat suuria markkina-alueita. Ajattelimme, että erityisesti Israelissa kosher-merkintä voi olla markkinallisesti eduksi, kertoo Koskenkorvan brändijohtaja Claes Björkstén Altiasta.

Kosher-merkintä liittyy hänen mukaansa osaltaan Koskenkorvan kokonaisvaltaiseen kansainvälistymiseen.

- Olemme Altiassa päättänet tehdä Koskenkorvasta kansainvälisen premium-vodkan.