Rakas robottivaimoni

Iikka Hackman

Barrikadeille, veljet!

Näinä epävarmoina tasa-arvon päivinä, kun naiset ovat muiluttaneet itsensä yhteiskunnassa miesten kanssa samalle viivalle, on uroilta riistetty oikeus rehtiin mies, mammutti ja nuija

-elämäntapaan. Kun naisten esineellistämisestä on vielä tehty miltei rikollista toimintaa, on miehet pakotettu etsimään onni toisaalta. Etsimään ratkaisu.

Se, hyvät miehet ja herrat, on tässä: jos naisesta ei saa tehdä esinettä, tehdään esineestä nainen!

Ugh.

Laskekaa kaulimenne, arvon sisaret!

Johdanto on ajatusjuoksu, joka juontuu shakinpelaajan, kansainvälisen tietokonepeliliiton ICGA:n puheenjohtajan ja Love and Sex With Robots -kirjan kirjoittajan David Levyn aikaansaannoksista.

Tekoälyä vuosikymmenet tutkinut ja sen parissa työskennellyt Levy ennustaa, että ihmisten ja robottien väliset suhteet ovat arkipäivää viimeistään 40 vuoden kuluttua.

- Tarkoitan oikeita rakkaussuhteita sellaisten robottien kanssa, joilla on tunteet ja persoonallisuus. Ne osaavat puhua ja saavat sinut nauramaan. Ja ihan kuten ihminen ne voivat sanoa "rakastan sinua" - niin kuin tarkoittaisivat sitä, Levy loihe lausumaan hollantilaisen Maastrichtin yliopiston konferenssissa kesäkuun puolivälissä uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ilmiselvää on, että suurimmat ongelmat Levyn visioiden tiellä liittyvät robottien vuorovaikutustaitoihin, ja viime kädessä ihmisen kykyyn rakastua kaupasta ostettavaan robottiin. Seksi - jota kaikki tämän skenaarion kohdalla tietenkin ensimmäisenä ajattelevat - on ongelmista pienin.

Levy on varma, että robottiheiloille löytyy kysyntää.

- Maailmassa on miljoonia yksinäisiä ihmisiä. He saattavat olla ujoja tai heillä saattaa olla psykologisia lukkoja, heillä saattaa olla persoonallisuusongelmia, he saattavat olla rumia. Heidän ei tarvitse miettiä: "olisinko mieluummin parisuhteessa ihmisen vai robotin kanssa", heidän vaihtoehtonsa ovat suhde robotin kanssa tai ei suhdetta, Levy laukoi AFP:n mukaan.

Todellista tarvetta saattaisi olla myös meidän kotinurkillamme - jos ei kumppanille, niin partnerille ainakin.

- En usko tunnepuoleen, mutta fyysiseen puoleen uskon, naurahtaa erotiikkaliike Anti-Shopin yrittäjä Tapio Ruppa.

Hänen uskolleen löytyy kokemukseen pohjautuvia perusteitakin.

- Naiset ostavat tällä hetkellä hirveästi hieromasauvoja ja niitä käytetään yksin tai kumppanin kanssa. Miehet ostavat tekovaginoita tai nukkeja - niitäkin käytetään yksin tai kumppanin kanssa. On 5 000-6 000 euroa maksavia nukkeja, jotka ovat oikean kokoisia, näköisiä ja tuntuisia. Kun siihen lisätään teknologia, joka saa sen robotin liikkumaan ja ääntelemään, kysyntää olisi varmasti, Ruppa uskoo.

Ihan vielä Anti-Shopin sähköpostia ei kuitenkaan kannata tukkia tilauksilla, sillä tylsämieliset tiedepiirien kriitikot pitävät Levyn maalailuja vähintäänkin haihatteluna ja science fictionina.

Tosin he ovat väärässä. Ovathan?

Robottipuoliso on ihmiskunnan historian merkittävin keksintö, jonka avulla, kuten scifi-väki tietää, ihmiskunta pääsee lopulta eroon suurimmasta vihollisestaan - itsestään.

Keksinnön ylivertaisuudelle on toki muitakin perusteluja. Koko rinnassa pumppuavan keskusyksikkönsä voimin rakastava kumppani kun on yksinkertaisesti parasta, mitä ihminen voi kuvitella.

Robottimies ei liho, jos ei varmaan makaa sohvalla sixpackiin ja jalkapalloon syventyneenäkään.

Robottimieheen voi tarvittaessa asentaa lisää muistia, eikä se siten unohda merkkipäiviä, ostoslistaa eikä lupauksiaan.

Robottivaimon muodot pysyvät terhakkaina läpi vuosien, ja klommojen sattuessa voi mielitiettyään hemmotella parin tunnin erityishoidolla peltisepän pajalla.

Niin mies-, kuin naisrobotin pahimmat luonnekiemurat voi koodata suoriksi, narinakin loppuu öljyämällä.

Kunnon puolisoautomaatti on sitä paitsi vailla inhimillisyyden harmillisimpia piirteitä; arvaamattomuutta, hikeä, pelkoa ja häpeää, hajua, kipua ja kyyneleitä.

On se kone.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut