Kaikki rakastavat Mahiria

Elina Kirssi

Punaisiin tiukkoihin speedoihin pukeutunut mies kertoo huonolla englannin kielellä pitävänsä seksistä (I like sex), kutsuu vieraakseen (She can stay my home) ja toivottaa tervetulleeksi kotisivuilleen suudelmin (I kiss you).

Ei, äänessä ei ole Sacha Baron Cohenin luoma Borat-hahmo, vaan turkkilainen opettaja ja journalisti Mahir Cagri. Yhdeksän vuotta sitten Cagri ponnahti maailman maineeseen perustettuaan omat internet-sivunsa - hankkiakseen erityisesti naispuolisia ystäviä. Kotisivut saivat hetkessä miljoonia kävijöitä.

- Ensimmäisenä päivänä, jolloin tulin kuuluisaksi, sivuilla kävi 800 000 ihmistä ja luku nousi 50 000:lla joka kymmenes minuutti, mies itse selvittää.

Enää Cagri ei tuijota laskuriaan, mutta arvelee kävijöitä olevan satoja miljoonia. Guinnessin ennätyskirjan mukaan sivuja oli vuodessa ehditty katsoa yli kolme miljoonaa kertaa.

Cagri kertoo onnistuneensa tavoitteessaan, sillä hän on saanut ympäri maailmaa uusia ystäviä - myös julkkiksia - joiden luona vierailee ja joita kutsuu kylään.

- Sitä paitsi, minulla fanikerhoja ja rakastajattaria ympäri maailmaa, erityisesti USA:ssa, Cagri huomauttaa.

Myös naisiin liittynyt toive lienee toteutunut, Cagri kun on saanut kosijat liikkeelle. Kiinnostusta hameväen perään taitaa silti riittää edelleen, sen verran aktiivisesti miekkonen kyselee toimittajan kuvan perään.

Internet-tähden kaari on ollut poikkeuksellisen pitkä, sillä Cagri jaksaa vieläkin kiinnostaa - esimerkiksi haastattelun aikoihin mies on ollut kanadalaisen tv-kanavan haastateltavana. Turkin kenties tunnetuin henkilö ei olisi koskaan osannut edes haaveilla kotisivujensa saamasta huomiosta.

- En ole muuttunut, eikä elämäni ole muuttunut, Cagri vakuuttaa.

Hän ei kuitenkaan enää työskentele opettajana tai journalistina. Ja koska Cagri on nyt kuuluisa, hän yrittää käyttää mainettaan parantaakseen nälänhätää ja ympäristöongelmia sekä orpojen, sotalasten ja eläinten oloja. Ja levittääkseen rauhaa ja rakkautta.

Cagri haluaa muistuttaa, ettei hän ole vain internet-tähti. Ja totta - vuonna 2000 hänet valittiin Forbesin sadan tunnetuimman henkilön listalle sekä henkilöksi, jonka valokuvaa ladataan eniten.

- Minut on myös valittu viidenkymmenen seksuaalisimman ihmisen joukkoon, Cagri kehaisee.

Cagrilla riittää ulkoisten ominaisuuksien lisäksi muitakin yhtäläisyyksiä Boratin kanssa: molemmat ovat journalisteja ja harrastavat pöytätennistä, eikä kummankaan englannin kielen taidoissa ole kehumista.

Kohta Boratin kanssa yhteistä on myös ura filmitähtenä: Cagri nimittäin vahvistaa huhut siitä, että hänen elämästään on tekeillä elokuva. Projekti on jo käsikirjoitusvaiheessa ja ainakin tulevan elokuvasankarin mukaan elokuva tulee maailmanlaajuiseen levitykseen.

Entäs se Borat? Cagri kertoo monien uskovan, että brittiläiskoomikko Cohen kävi sivuilla ennen kuin keksi Borat-hahmonsa.

- En tunne häntä, mutta koko maailma puhuu hänen varastaneen minun sanani, ajatukseni ja asusteeni, Cagri vastaa ensin diplomaattisesti.

Hän ei kuitenkaan pelkää ihmisten sekoittavan itseään ja Boratia.

- Hän (Cohen) tuli kuuluisaksi tällä hahmollaan varastamalla kaiken minulta. Hän imitoi minua, mutta kutsuu luomaansa hahmoa Boratiksi. Hän ei vain voi kutsua Boratia Mahiriksi, koska ei ole saanut siihen lupaani, mutta minä, media ja koko maailma tiedämme totuuden, Cagri tuhahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.