Tekniikan museossa paloi

STT

Tekniikan museon tulipalo on saatu hallintaan Helsingin Vanhassakaupungissa. Tuli ehti tuhota kolmasosan Museoviraston suojeluksessa olevan rakennuksen kattoa. Palaneessa ullakkokerroksessa ei päivystävän palomestari Tommi Sihulan mukaan ollut museotavaroita.

Palo oli museon A-hallin ullakkokerroksessa. A-hallissa on vanha vedensuodatushalli, jossa esitellään vesilaitoksen historiaa. Lisäksi rakennuksen yhteydessä on talonmiehen asunto. Talonmies myös havaitsi palon hieman ennen iltayhtätoista ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle. Palosta ei aiheutunut ihmisuhreja, eivätkä talonmiehen asunto tai rakennuksen muut sisätilat vaurioituneet.

Palon sammutustöihin osallistui yksitoista pelastusyksikköä. Sihulan mukaan palokunta on tyytyväinen onnistuttuaan pelastamaan itse rakennuksen.

Palon syttymissyytä ei vielä yöllä osattu arvioida. Museon insinööri Raimo Paappa arvioi STT:lle, ettei näyttelyhallissa ollut tekniikka josta olisi voinut aiheutua oikosulkuja. Vesilaitosmuseo oli tarkoitus avata yleisölle kesäkuun alussa, mutta nyt avaaminen lykkääntyy.

Jälkisammutustyöt onnettomuuspaikalla jatkuvat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut