Airon Musiikki haki itsensä konkurssiin

Jyväskylän levykauppojen määrä vähenee jälleen, sillä Airon Musiikki Oy hakeutui torstaina konkurssiin. Forumissa toiminut yritys työllisti loppuvaiheessa yrittäjä Petri "Pantse" Paunosen ja yhden työntekijän.

Airon Musiikilla oli myymälän lisäksi nettikauppa. Paunosen mukaan sekä myymälä- että nettimyynti laskivat jatkuvasti. Myyntilukuja hän ei kerro.

- Palvelevalle levykaupalle ei näköjään ole tarvetta. Pieni levykauppa on suoraan sanoen mahdoton yhtälö, Paunonen harmitteli torstaina.

Hänen mukaansa toiminnan jatkamiseksi yritettiin kehitellä keinoja, mutta niitä ei löytynyt. Edes levykauppa Free Record Shopin lopetus viime kesänä Forumin samassa kerroksessa ei tuonut Airon Musiikkiin lisää asiakkaita.

Levymyymälöiden ongelmiin hänen mukaansa kaksi perussyytä: musiikin ilmainen imurointi internetistä ja ulkomaiset nettikaupat.

- Levyt saa ulkomailta halvemmalla. Tukkuhinnat olivat meille kalliimpia kuin kuluttajahinnat nettikaupoissa, Paunonen kertoi.

Hän omisti loppuvaiheessa Airon Musiikin kokonaan.

Paunonen tuli yrityksen osakkaaksi vuonna 2005, kun liikkeen yrittäjänä alusta lähtien toiminut Marketta Airo myi osuutensa pojalleen Janne Airolle sekä Paunoselle.

Airon Musiikki joutui muuttamaan pitkäaikaisesta liikepaikastaan Jyväskeskuksesta Forumiin neljä vuotta sitten, kun kiinteistönomistaja teki kauppakeskuksessa tilaa vaatekauppaketju Hennes & Mauritzille.

Airon Musiikin myymälä oli torstaina auki. Liikkeen tyhjentämisen ajankohtaa ei ole päätetty.

- Toivomuksena on, että kunnon loppuunmyynti järjestään, Paunonen sanoi.

Paunonen jatkaa muussa yritystoiminnassa. Hän on yksi Bar 68:n omistajayhtiön osakkaista.

Jyväskylään jää Airon Musiikin lopettamisen jälkeen vain kaksi varsinaista levykauppaa: Levykauppa Äx ja vanhoihin levyihin keskittynyt Feelgood. Kuopiolaislähtöinen, nykyisin neljässä kaupungissa toimiva Levykauppa Äx perusti myymälän Jyväskylään loppuvuodesta 2005.

Hollantilainen Free Record Shop, joka tuli Suomen markkinoille valtavalla mainonnalla vuosituhannen vaihteessa, lopetti Jyväskylässä ja monessa muussa kaupungissa myymälänsä viime kesänä. Tilalle tuli toisen ketjun pelikauppoja.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut