NBA Live 08

Marko Ahonen

Electronic Artsin vuosittaiset urheilupelit ovat jatkuvasti tosipelaajien herjattavina, mutta hyvin ne näyttävät silti myyvän. Suomessa niistä kovin juttu on NHL, muualla Euroopassa FIFA. NBA Live 08:ssa on kyse tietenkin koripallosta.

NBA Live -sarja korisi jo kuoleman kynsissä, mutta 08-versio on paluu laadukkaiden urheilupelien joukkoihin. Näin nätin näköistä koripallopeliä en ole ennen nähnyt. Mukaan on saatu myös lajin hektinen tunnelma. Ruudunpäivitys on sukkelaa eikä tahmaa koskaan.

NBA-joukkueen ja niiden pelaajat ovat tietenkin suoraan tosielämästä. Mukaan voi heittää myös itse luomansa pallosankarin, joka kehittyy pelistä toiseen. Kaikki tarpeelliset perinteiset pelimuodot löytyvät. Jos kaveria ei saa konsolin ääreen, sellainen löytyy aina netistä.

Kontrollit ovat suhteellisen yksinkertaiset ja ne oppii nopeasti. Ja hyvä niin, sillä liian monimutkaisella nappularumballa on pilattu monta urheilupeliä.

Myös FIFA Street 3 tulee EA:lta. Sekin on oikein mukava urheilupeli ja vielä NBA Live 80:tä yksinkertaisempi. Tästä syystä kriitikko ei saisi julkaisua juurikaan kehua. Yksinpelinä FIFA Street 3 onkin hieman vaisu kokemus. Soolosuorituksena NBA Live 08 toimii paremmin.

FIFA Street tuo perinteiseen jalkapalloon monta lisäjippoa. Tai paremminkin se pudottaa Urheiluruudusta tutusta jalkapallosta monta ominaisuutta pois. Tilalle otetaan rento asenne, huumori ja liioittelu.

FIFA Street on yhtä actionia lähes ilman taukoja. Sivurajaheittoja tai kulmapotkuja ei ole ollenkaan. Pelaaminen on viety pois stadioneilta arkisiin ympäristöihin. Maaleja toki tehdään yhä mutta yhtä tärkeää on tehdä maalit tyylikkäästi. Erilaisten temppujen tekeminen on puolet pelikokemuksesta. FIFA Street 3 on värikäs, iloinen ja kovaääninen urheilupeli.

Mukana on 250 tosielämän huippupelaajaa, tai paremminkin huippupelaajan karrikatyyriä. Videopelissä he pystyvät temppuihin, jotka ovat parhaallekin pallotaiturille mahdottomia tosielämässä.

Jos haluatte pelata futissimulaatiota, FIFA Street 3 ei ole oikea valinta. Silloin hankkikaa mieluummin aiemmin ilmestynyt FIFA 08. Mutta nettipelinä ja yhdessä kavereiden kanssa FIFA Street 3 on todellista herkkua.

Kumpaakin peliä on testattu Playstation 3:lla mutta NBA Live 08 on saatavilla melkein jokaisella nykyään käytössä olevalle pelialustalle. FIFA Street 3 löytyy myös Xbox 360:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.