Likainen Harri ja tyhjät lippaat

Tuomas Heikkilä

Saattaa olla, että Harri Ollin yöllisistä seikkailuista Oberstdorfissa ja sitä seuranneesta mediahärdellistä on jo sanottu kaikki. Mutta ellei ole, Hullu urheilu sanoo lisää. Tai vaikka olisikin.

Palstanpitäjä on viimeisen reilun kahden vuoden aikana tullut nimenneeksi täysin omavaltaisesti Hullun urheilun kummiurheilijoita. Joukkoon kuuluvat itseoikeutetusti ainakin Kimi Räikkönen ja Jere Karalahti. Muita palstanpitäjä ei tähän hätään muista.

Sen sijaan hän toivottaa mäkihyppääjä Ollin tervetulleeksi joukkoon tummaan. Kuluneen viikon näytöillä kelpaakin tähän porukkaan vallan mainiosti.

Hullun urheilun lentoratoihin erikoistunut ballistiikka-työryhmä kuitenkin korostaa, että Hiihtoliitto elämöi Ollin yöjuoksuista aivan suotta. Työryhmän mukaan Harri Ollin toiminta oli pikemminkin hyppyä edistävää kuin sille haitallista.

Työryhmä muistuttaa, että kahden naisen kanssa suoritetun tyhjennysharjoituksen jälkeen "Likaisen Harrin" tussarin lippaat olivat aivan varmasti keveät, mikä toi täysin uudenlaista lennokkuutta nuoren miehen liitoon.

- Senttilitra säkissä on ainakin metri mäessä, työryhmä lausuu monimielisesti.

Työryhmä muistuttaa myös, että kyllä luonto tikanpojan puuhun ajaa. Mäkihyppääjiä ympäröi eritoten Keski-Euroopassa käsittämätön bändärien lauma ja rumimpia yöseuralaisehdokkaita saa suorastaan kivittää. Niin ovat tyrkkyjä, kuulemma.

Kuten tunnettua, Likainen Harri tylytti heti Suomeen laskeuduttuaan rajusti lajijohtaja Janne Marvailaa.

- Sano Marvailalle, että PIIP-PAA jos ei muuten saa, humalainen Harri huudahti tuoreeltaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla häntä tentanneille toimittajille.

Hiihtoliiton varapuheenjohtaja Ilkka Tiilikaisen mukaan liitto selvitteli asiaa lakimiehen kanssa, jonka mukaan lausahdus täytti kunnianloukkauksen tunnusmerkit. Hullun urheilun haastattelemat juristit ovat asiasta eri mieltä, etenkin kun otetaan huomioon Marvailan itsensä Ilta-Sanomille antamat kommentit asian tiimoilta.

- Mulla on tässä vähän... En anna, totesi Marvaila IS:lle tiistaina.

Loppujen lopuksi Hiihtoliitossa on kuitenkin kaikki ihanasti ja hyvin. Keskiviikkona Marvaila kertoi vastaanottaneensa Likaiselta Harrilta anteeksipyynnön ja myös antaneensa anteeksi.

Ja kun kerran vauhtiin päästiin, jatketaan loppuun asti jalkojenväliaiheilla. Viime sunnuntaina putkahti Ruotsin televisiosta maailmalle tieto, jonka mukaan jalkapallolegenda Diego Maradona huijasi pelaajauransa aikana doping-testaajia irtopeniksen ja virtsapumpun yhdistelmällä.

Hullun urheilun tavoittama Maradona levitteli käsiään ja ihmetteli kohua.

- En ole syyllistynyt mihinkään väärään. Se oli Jumalan penis, totesi Maradona.

tuomas.heikkila@ keskisuomlainen.fi Palstalla ihmetellään urheilumaailman omituisuuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.