Deep Cover

Oikean ja väärän rajan hämärtymisestä on tehty lukuisia elokuvia. Toivottavasti tehdään jatkossakin, sillä teema on mitä mielenkiintoisin ja dramaattisessa mielessä hyvin antoisa.

Rikosjännäri Deep Cover (1992) on tyylilajiltaan rikosjännäri. Tosin rikos ja oikeastaan jännityspuolikin ovat sivuseikkoja elokuvassa, joka pohjimmiltaan on henkilövetoinen moraalidraama.

Hyvä poliisi Russell Steven ( Laurence Fishburne) soluttautuu kokaiinidiilereiden väkivaltaiseen maailmaan. Mies aloittaa huumeuransa katumyyjänä ja etenee sitten aina vain korkeammalle. Aika nopeasti Russell huomaa roiston ja poliisin roolien olevan kovin lähellä toisiaan. On aika ja syytä tehdä moraalisia valintoja.

Pikkurahalla tehty Deep Cover on kunnianhimoinen ja älykäskin elokuva. Elokuva kuitenkin rakastaa suuria teemojaan enemmän kuin tarinan ihmisiä. Vaikka näyttelijät ovat intensiivisiä ja katu-uskottavia, kokonaisuus ei ole täysin vakuuttava ja uskottava. Deep Coverissa Fishburne vetää ensimmäisen elokuvapääroolinsa.

MTV3 klo 23.40-01.40

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.