Rakkauden resepti

Katsoessani aikoinaan saksalaista romanttista komediaa Kaikilla mausteilla (Bella Martha, 2001) mieleen tuli, että Hollywood ei malta olla tekemättä siitä versiota. Eikä se malttanutkaan, kuten dvd-uutuus Rakkauden resepti (No Reservations) todistaa. Tämän enempää en elokuvia toisiinsa vertaa. Moinen olisi täysin epäoleellista.

Kokki Kate ( Catherine Zeta-Jones) tekee manhattanilaisessa in-ravintolassa herkullista ruokaa ja kerää työstään kiitosta. Yksityiselämässään Kate on onneton ja yksinäinen ihminen. Kun Katen sisko kuolee auto-onnettomuudessa, siskon tytär Zoe ( Abigail Breslin) muuttaa Katen luokse.

Kate ja Zoe eivät tule lainkaan toimeen keskenään. Kaiken huipuksi juuri tuolloin Katen työpaikalle palkataan uusi kokki Nick ( Aaron Eckhart). Kate on varma siitä, että tulokas on tullut viemään hänen työpaikkansa.

Ruokaelokuvia pitää aina tukea, ja Rakkauden resepti, jos mikä, on ruokaelokuva. Sitä on mahdotonta katsoa tyhjällä vatsalla. Metafora elämänilon ja hyvä ruuan välillä ei ole kovin omaperäinen, mutta sitäkin herkullisempi ja se toimii aina.

Sain enemmän draamaa ja vähemmän komediaa kuin odotin, mutta sehän ei ole elokuvan vika, vaan odotuksieni. Rakkauden resepti on harmiton ja kevyt elokuvavälipala, jossa on oma vahva charminsa.

Se kertoo ihmisistä ja heidän välisistä suhteistaan, ei pyrotekniikasta ja tulitaisteluista. Sellaisia elokuvia ei ole koskaan liikaa. Elokuva ei sovi kyynikoille, eli suurimmalle osalle elokuvakriitikoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.