Jyväskylän rikkaimmat asuvat Samulinniemessä

Janne Arola, Pauliina Kinnunen

Samulinniemi on Jyväskylän itseoikeutetty kultarannikko, sen todistavat torstaina julkistetut vuoden 2006 verotiedot. Saman kotitien varrella asuu kaupungin parastuloisen, K1-katsastusaseman myyneen Mikko Eskelisen lisäksi ainakin kuusi muuta rahakasta.

Eskelisen lisäksi pääomatulojen kolmen kärkeen yltää yrittäjä Timo Kaisla. Hänet tunnetaan Service 4 mobile -yrityksen perustajana. Timo ja Anne Kaislan omistama yritys vaihtoi omistajaa vuonna 2006. Sen osti tieto- ja viestintäteknologia-alan yritys Ixonos.

Nyt Timo Kaisla toimii Ixonoksen johtoryhmässä. Myös Anne Kaisla yltää pääomatulojen listalla 50. parhaan joukkoon.

Kaupungin ansiotulolistan yhdeksänneksi sijoittuva, Suomen Terveystalossa työskentelevä, radiologi Antti Rask asuu Samulinrannassa, niin myös kymmenenneksi sijoittuva Matti Hilli. Hilli toimii Vapo Oy:n toimitusjohtajana.

Myös Jyväskylän Teknologiakeskuksen entisellä toimitusjohtajalla Antti Aumolla on talo saman raitin varrella. Aumo asuu kuitenkin parhaillaan väliaikaisesti Sveitsissä. Samulinraitin kotia asuttaa sillä aikaa asianajaja Vesa Kokko. Komealla rannalla asuu myös ministeri Mauri Pekkarinen.

Kaikki Samulinrantalaiset eivät kuitenkaan ole erityisen varakkaita. Tien varrella asuu myös ex-hiihtovalmentaja Kari-Pekka Kyrö. Hän ansaitsi viime vuonna 3 814 euroa. Pääomatuloja Kyrölle kertyi 2 961 ja veroja hän maksoi 1 256 euroa.

Samulinniemeä kiertävä Samulinranta on torstaina iltapäivällä hiljainen. Omakotitalot kadun varrella ovat komeita, samoin autot talojen pihoissa. Lapsiperheiden suuresta määrästä kertovat leikkikalut ja pienet polkupyörät siellä täällä.

TietoEnatorilla työskentelevä Janne Virtanen tallustelee tien poikki postilaatikolleen. Hän kehuu Samulinniemeä rauhalliseksi asuinalueeksi. Vieressä on Päijänne, johon Virtanenkin on laskenut kalaverkkonsa. Vene löytyy myös rannasta.

Mutta miten ihmisten varallisuus täällä näkyy?

- En minä osaa kommentoida. Ehkä autot ovat vähän hienompia, hän naurahtaa hetken kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.