Leif Fagernäs työmarkkinapomojen tulokuningas

STT

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajalla Leif Fagernäsilla on ylivoimaisesti suurimmat tulot, kun vertaillaan työmarkkinapomojen ansiotuloja. Fagernäs tienasi viime vuonna hieman yli 308 000 euroa. Pääomatuloja Fagernäsilla oli hieman vajaat 7 000 euroa.

Palkansaajapuolen keskusjärjestöjohtajista suurituloisin oli STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää, joka tienasi hieman yli 151 000 euroa. SAK:n puheenjohtajalla Lauri Ihalaisella oli verotettavaa ansiotuloa noin 117 000 euroa.

Toukokuussa Akavan puheenjohtajaksi valittu Matti Viljanen tienasi viime vuonna vajaat 126 000 euroa. Ennen Akavan puheenjohtajuutta hän toimi Uuden insinööriliiton puheenjohtajana.

Myös Fagernäsin kakkosmies, työmarkkinajohtaja Seppo Riski tienasi enemmän kuin palkansaajapuolen keskusjärjestöpomot. Riskillä oli viime vuonna ansiotuloja lähes 200 000 euroa ja pääomatuloja vajaat 7 000 euroa.

Sairaanhoitajien työkiistan keulahahmo, Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola ansaitsi viime vuonna vajaat 109 000 euroa. Toisella työtaistelujohtajalla, Toimihenkilöunionin puheenjohtajalla Antti Rinteellä oli ansiotuloja noin 147 000 euroa.

Mainituista ay-johtajista yhdelläkään ei ollut viime vuonna pääomatuloja.

Maanviljelijöiden etujärjestön MTK:n toiminnanjohtaja Michael Hornborg ansaitsi viime vuonna 125 900 euroa. Pääomatuloja ei hänelläkään ollut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.