Syksyn valkolakki vajaalle 3 000 kokelaalle

STT

Syksyn ylioppilaskirjoituksista valkolakin saa noin 2 700 kokelasta. Ylioppilastutkintolautakunta julkaisi lakinsaajien nimet tänään.

Hyväksytysti tutkinnon suorittaneita oli enemmän, mutta osalla on vielä lukion kursseja suorittamatta eli heiltä puuttuu päättötodistus.

Tuoreiden ylioppilaiden joukossa on yksi kahdeksan laudaturin kirjoittaja Kajaanin lukiosta. Kaksi kuuden laudaturin saanutta ylioppilasta ovat Espoon Tapiolan lukiosta ja Turusta Aurajoen lukiosta.

Kaikkia kirjoituksia ei tarvitse tehdä samalla kerralla, vaan ne voi hajauttaa useammalle kerralle. Tämä on ylioppilastutkintolautakunnan tutkintosihteerin Markku Rytkösen mukaan tasannut kirjoittajamäärät lähes yhtä suuriksi. Tämän syksyn kirjoituksissa oli mukana yhteensä 36 000 lukiolaista.

– Kirjoittajamäärät eivät poikkea enää toisistaan, mutta ylioppilaiden valmistuvien määrä on ihan toista luokkaa keväällä kuin syksyllä. Monessa tapauksessa kokelas voi itse valinnoillaan päättää, tähtääkö syksyn vai kevään ylioppilaaksi. Useimmat tähtäävät kevään ylioppilaaksi.

Viime keväänä valkolakin sai noin 28 000 kokelasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.