Nordea uskoo Suomen välttävän taantuman

STT

Nordean mukaan Suomen talous pystynee välttämään taantuman, vaikka riskit ovat kasvaneet. Talouskasvu hidastuu selvästi alle pitkäaikaisen keskiarvon vuoden loppupuoliskolla ja elpyminen alkaa vasta 2010, pankin ekonomistit arvioivat.

Nordean ennuste Suomen tämän vuoden talouskasvuksi on yhä 2,3 prosenttia. Ensi vuoden kasvuarvio on laskettu 1,7:stä 1,3 prosenttiin. Tällaisia kasvulukuja on nähty viimeksi it-huuman jälkeen.

Kotitalouksien talousluottamusluvut ovat ropisseet selvästi alaspäin. Mielialoja ahdistavat noussut inflaatio ja ylöspäin hivuttautuneet korot. Nordea odottaa, että EKP laskee ensi vuoden aikana ohjauskorkoa yhden prosenttiyksikön verran.

Talousnäkymät lyövät jarrua myös asuntomarkkinoille. Nordean ekonomisti Reijo Heiskanen ennustaa asuntojen hintakehityksen olevan seuraavan vuoden aikana nollan ja miinus viiden prosentin välillä.

Heiskanen muistuttaa, että Suomen talousnäkymät ovat moniin muihin maihin nähden varsin kohtuulliset. Euroalueella odotukset tulevasta ovat laskeneet poikkeuksellisen nopeasti tasoille, jotka enteilevät Nordean mukaan taantumaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut