Evira: Vanhaa lihaa ei juuri sekoiteta jauhelihaan

STT

Elintarvikkeiden turvallisuutta valvovan Eviran johtaja Maija Hatakka ei usko, että vanhan lihan sekoittaminen jauhelihaan olisi Suomessa tavallista. Hänen mukaansa jauheliha on yksi yleisimmin tutkituista elintarvikkeista kunnissa.

–Pitkällä aikavälillä voidaan sanoa, että jauhelihan laatu on parantunut Suomessa huomattavasti, Eviran elintarviketurvallisuuden toimintakokonaisuuden johtaja Hatakka tietää.

Hatakka puhuu jauhelihan laadusta yleisellä tasolla. Hän ei ota kantaa Aamulehden tänään julkaisemaan uutiseen, jonka mukaan Pirkanmaalla on viidessä kaupassa myyty viime vuonna huonoa itse jauhettua jauhelihaa.

Terveystarkastajat epäilevät, että jauhelihaan on sekoitettu vanhaa lihaa.

Aamulehti sai kuntien terveystarkastajilta tietoonsa viime vuodelta 35 myymälässä itse jauhetun jauhelihan tarkastusta. Viiden huonon lisäksi 21 jauhelihaa oli hyviä ja 9 välttäviä. Kaikista kaupoista otettiin myöhemmin uusintanäytteet, joissa liha oli hyvää.

Kaupoissa myytävästä jauhelihasta vain pieni osa on itse jauhettua. 90 prosenttia siitä on teollisuuden suojakaasuun pakkaamaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut