Uuden vuoden muistio

Maria Annala / STT

Jos mielii ostoksille vielä tämän vuoden puolella, kannattaa asiat hoitaa ennen kuin kello lyö perjantaina kuusi. Tuolloin kaupat sulkevat ovensa ja niiden henkilökunta pääsee uuden vuoden viettoon. Myös Alkot ovat uudenvuodenaattona auki iltakuuteen.

Lauantaina uudenvuodenpäivänä useimmat kaupat ovat kokonaan kiinni. Ruokaa saa silloinkin joistakin pienistä kaupoista, huoltoasemilta, kioskeista ja haja-asutusalueiden kaupoista. Omien lähikauppojen aukioloajat kannattaa tarkistaa kauppojen verkkosivuilta.

Koska uudenvuodenpäivä sattuu lauantaille, Alkot pitävät ovensa kiinni koko viikonlopun.

Pankit sulkeutuvat uudenvuodenaattona viimeistään kahdelta, useimmat jo yhdeltä ja osa aikaisemminkin. Uudenvuodenpäivänä pankit ovat kiinni.

Suurin osa kaukojunista kulkee perjantaina normaalien aikataulujen mukaan. Kolarista Helsinkiin ajetaan yksi lisävuoro. Sen sijaan kaksi yöjunaa ja Tolstoi-junat on peruttu.

Lauantaina kaukojuna- ja pääkaupunkiseudun lähijunaliikenne ajetaan suurin piirtein sunnuntain aikataulujen mukaan. Tarkat juna-aikataulut kannattaa kuitenkin tarkistaa VR:ltä, sillä useilla reiteillä kulkee lisäjunia ja monia junavuoroja on myös peruttu. Aikataulut saa verkosta osoitteesta www.vr.fi, kännykällä mobiilipalvelusta osoitteesta mobile.vr.fi, asiakaspalvelupuhelimesta numerosta 0600 41900 tai aikatauluautomaatista numerosta 0307 20906.

Matkahuollon bussiaikatauluissa on niin paljon poikkeuksia, että yhtiö kehottaa matkustajia selvittämään tarvitsemansa aikataulut suoraan yhtiön verkkosivuilta osoitteesta www.matkahuolto.fi, mobiilipalvelusta osoitteesta m.matkahuolto.fi tai asiakaspalvelupuhelimesta numerosta 0200 4000.

Uudenvuoden vietto voi kärjistää parisuhde- ja perheongelmia. Mielenterveysseuran kriisipuhelin päivystää uudenvuodenaaton aamuyhdeksästä läpi yön uudenvuodenpäivän aamukuuteen. Uudenvuodenpäivänä päivystys jatkuu taas iltapäivällä kolmelta ja siitä läpi yön aamukuuteen. Kriisipuhelimen numero on 010 195 202.

Ilotulitusraketit saattavat säikyttää koiran karkuteille. Karanneesta koirasta kannattaa tehdä ilmoitus www.karkulaiset.fi-verkkopalveluun ja Etsijäkoiraliiton neuvontaan, joka palvelee numerossa 040 724 8614.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.