Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kari Tapio kuuntelee nyt sydämensä ääntä

Laulaja Kari Tapio tuntee myrskyn niin omassa elämässään kuin menestyksenä sanoittamaltaan laululta Myrskyn jälkeen. Levyä myytiin vajaassa vuodessa platinalevyn 40 000 kappaleen rajan rikki. Se täyttyi samaan aikaan kesällä kuin laulaja toipui sydänkohtauksesta.

Kari Tapio osaa olla kummastakin asiasta vain nöyrän kiitollinen. Nykyisin hän kuuntelee elämän juoksunsa kirittäjänä omaa sydäntään. Tahtia on ollut pakko hiljentää, ja ohitusleikkaus on edessä vielä tämän vuoden puolella.

Moneen myrskyyn ja tyyneen tottunut laulaja ei kuitenkaan ole jäänyt paikalleen suremaan. Kiertue vie 50-vuoden merkkipaalun ohittaneen miehen mukanaan. Hän on suosion huipulla taas kerran.

Huippumyyntiin nousseen sanoituksen kiertokulku on ollut ihmeellinen. Laulu oli kierrätyksessä, kävi solistilta toiselle Kari Tapion halutessa todistaa kykynsä myös sanoittajana. Laulun sanat sai eteensä vuonna 1990 myös Junnu Vainio, joka sinetöi laulun sanat.

Sen jälkeen Kari Tapio tarjosi lauluaan Rainer Frimanille. Se ei johtanut tulokseen. Seuraavaksi oli vuorossa Markku Aro, joka ei myöskään syttynyt asiaan.

Matti Eskon noustessa laulajavaihtoehdoksi sanoihin teki sävelmän Veikko Samulin. Matti Esko ei kuitenkaan saanut laulua mukaansa vaihtaessaan levy-yhtiötä, ja vuosien kiertokulun jälkeen se jäi Kari Tapion levytettäväksi.

Tulos oli hämmästyttävä. Tosin laulaja itse on tottunut yllätyksiin uransa aikana. - Koskaan ei levytysstudiossa tiedä levyn tulevaa suosiota, toteaa Kari Tapio Pieksämäen Poleenin lämpiössä entisessä kotikaupungissaan.

Myrskyn jälkeen on koskettava antaen samalla toivoa vaikeuksien jälkeisestä ajasta. Sanat peilaavat kieltämättä Kari Tapion omaa elämän kaarta.

Vaikeudet on kerta toisensa jälkeen voitettu, ja parhaillaan ollaan kuin myrskyn jälkeisessä poutasäässä.

Laulaja itse ei kiellä sanojen yhteyttä itseensä. Kari Tapio on muutenkin tunteellinen. Hän pitää itseään lähinnä balladien laulajana, koska pelkkä country-musiikki ei Suomessa elätä.

Vaikka Kari Tapiolla on takanaan koettu sydänkohtaus, ei tahtia voi kokonaan pysäyttää.

- Esiintyjä antaa joka kerta konsertissa ja lavalla palan itsestään yleisölle. Tunteiden tulkkina on oltava aito. Yleisöä ei voi pettää, tilittää Kari Tapio tuntojaan.

Niiden joukossa ailahtaa lämmin aalto erityisesti Pieksämäen konserttilavalla. Viettihän Kari Tapio osan varttuvaa nuoruuttaan kaupungissa tunnustautuen 50-luvun lättähattujen joukkoon.

- Aina sitä toivoo näkevänsä jonkun vanhan kaverin katsomossa, joskin tuttu jengi on hajonnut ja moni on muuttanut paikkakunnalta. Pieksämäellä on kuitenkin aina oma tunnelataus, toteaa Kari Tapio paeten.

Vanhassa kotikaupungissa laulajan mieleen tulvahtavat muistot ensimmäisestä keikasta nuorisoseurantalolla.

Mainoksessa luki komeasti Jami ja Noicemakers. Luvassa oli rockshow, joka nostatti nuoren miehen tuntoa Pieksämäellä, vaikka elämän leipä laulajana tuntuikin silloin mahdottomalta ajatella.

Pieksämäen aikaan mahtui myös rakkaus ja mopot sekä tunnelmalliset tanssimatkat. Haaveelliset muistelut jäävät vain häviävän tuokion varaan, sillä hetkessä täyteen myydyn Poleenin salin yleisö odottaa omaansa.

Väki Pieksämäeltä ja suureksi osin myös Suonenjoelta on tullut katsomaan ja kuuntelemaan vanhaa kaveriaan.

Vain Kari Tapio on hieman muuttunut. Pieksämäen vanha kaupungintalo seisoo yhä tukevasti paikallaan samalla paikalla kuin laulajan nuoruudessa.