Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

MARIA YLIPÄÄ & EMMA SALOKOSKI - Omani uni

KIRSI TAIVAINEN

MARIA YLIPÄÄ & EMMA SALOKOSKI

Omani uni

Texicalli Hyvät tulkitsijat, osaavat soittajat, koskettavat runot ja vieläpä kaunis kansigrafiikkakin antavat odottaa paljon. Kaiken pitäisi olla kunnossa kuuntelunautintoon, mutta hetken levyä kuunneltua olo alkaa tuntua hankalalta. On laitettava volyymia pienemmälle, mutta sekään ei riitä.

Levyn miksaus on ongelmallinen. Aivan liian kovana se syö soittimista sävyt ja syvyyden sekä kaiun. Musiikille ja laululle ei ole hengittämisen tilaa: harmittavan paljon tapahtuu yksiulotteisessa pinnassa ja taajuudessa. Ja vaikka kuinka käytetään pehmeitä elementtejä, tulos on kumman kireä. Tästä kärsivät erityisesti jousisoittimet. Lopulta kauniit laulunäänetkin kimeytyvät. Viimeisestä kappaleesta löytyy pehmeyttä, jonka olisi vaivatta saanut esiin muissakin lauluissa.

Sovitukset toistavat itseään ja kun toisteisuuden yhdistää tietyssä teemassa valittuihin runoihin, tuntuu kuin ei edettäisi mihinkään. On kuitenkin hienoa, että runoja sävelletään ja niihin paneudutaan. Tulkinnoissa ja soitossa ei sinänsä ole vikaa, siksi toteutuksen olisi toivonut olevan toisenlainen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut