Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tera - Minulla ei ole paikkaa

AKI LEHTI

TERA

Minulle ei ole paikkaa

Jiffel Teran toinen pitkäsoitto ansaitsee kunniamaininnan. Pitkään aikaan vastaan ei ole tullut levyä joka olisi ladattu näin täyteen tahatonta huumoria.

Gospel-orkesteri Terapian raunioille kasattu poppoo soittaa hevivaikutteista rankemman suomirockin muotoon naamioitua iskelmää. Tässä ei ole mitään vikaa, sillä samoilla linjoilla liikkuu joka toinen suomenkielinen heavybändi. Suoranaista gospeliakaan tämä ei ole, vaikka muusikoiden kristillinen vakaumus tuleekin ilmi. Omien uskomustensa tyrkyttämisestä tai paasaamisesta bändiä ei siis voi syyttää.

Naurukohtaus iskee siinä vaiheessa kun teksteihin kiinnittää enemmän huomiota. On käsittämätöntä, että vuosikausien kokemuksen omaavat muusikot voivat päästää levylleen näin surkeaa riimittelyä. Esimerkiksi Tule takaisin -biisin säkeistön "Kun lähdit en ole saanut unta / valvoo koko luomakunta / kesäyötä levotonta / meitä on monta." loppusoinnuttelua voisi odottaa ala-asteikäiseltä, mutta ei yhdeksän albumia sanoittaneelta laulaja Petri Lassilalta. Koko levy on täynnä vastaavia töksäytyksiä.

Päällimmäinen tunne tuotosta kuunnellessa on myötähäpeä. Sävellyksistä ei löydy mitään omaperäistä, ja vaikka bändi hyvin soittaakin, niin se ei tässä tapauksessa paljon auta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut